Με επιτυχία η παράλληλη δράση ΕΕΣ και ΠΣ Τυμπακίου – Συνεχίζουν να προσφέρουν και να αιμοδοτούν οι Μεσαρίτες - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Με επιτυχία η παράλληλη δράση ΕΕΣ και ΠΣ Τυμπακίου – Συνεχίζουν να προσφέρουν και να αιμοδοτούν οι Μεσαρίτες

17 Μαΐου 2024 -

Συγκινητική ήταν για ακόμα μια φορά η προσέλευση του κόσμου και η διάθεση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο στην διπλή δράση που διοργανώθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Τυμπάκι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της ιστορικής έδρας του Δήμου Φαιστού σε συνεργασία με το  Περιφερειακό Τμήμα  Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Συγκεκριμένα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου προχώρησε σε άλλη μια τακτική αιμοδοσία με τους Εθελοντές Αιμοδότες να ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του  και να αιμοδοτούν!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Αίματος του ΠΣ Τυμπακίου είναι από τις πιο δυναμικές στην ευρύτερη περιοχή και κάθε φορά που καλεί τον κόσμο σε μία Εθελοντική Αιμοδοσία υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση.

Έτσι έγινε και αυτή τη φορά, με τους Εθελοντές Αιμοδότες να δίνουν το παρόν γνωρίζοντας ότι το έλλειμμα αίματος είναι τεράστιο στο  σύστημα υγείας. Έτσι  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου, συμμετέχοντας σε μία κοινή πορεία δράσεων με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και όλων των αρμόδιων φορέων, προχώρησε σε άλλη μια εθελοντική αιμοδοσία.

 

 

Αιμοδοτούν και προσφέρουν οι Μεσαρίτες

 

Παράλληλα με την Εθελοντική Αιμοδοσία, οι Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Μοιρών του ΕΕΣ σε μια συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυμπακίου είχαν απευθύνει το δικό τους κάλεσμα για μια στοχευμένη συλλογή τροφίμων. Και λέμε στοχευμένη μιας και αυτή τη φορά η συλλογή αφορούσε μόνο μακαρόνια.

Ο τομέας της τράπεζας τροφίμων του ΠΤ Μοιρών του ΕΕΣ,  γνωρίζει τις ανάγκες που υπάρχουν και κάθε φορά διαμορφώνει το κάλεσμά του για συλλογή συγκεκριμένων τροφίμων.

Η προσφορά του κόσμου ήταν πραγματικά συγκινητική και σύμφωνα με πληροφορίες κάλυψε στον τομέα των ζυμαρικών δύο διανομές τροφίμων!

Χαρακτηριστικό και το ευχαριστήριο του ΠΤ Μοιρών του ΕΕΣ:

 

«Συγκινητική ήταν η προσφορά των κατοίκων του Τυμπακίου και των αιμοδοτών στην προσφορά ειδών διατροφής κατά την αιμοληψία που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυμπακίου , την Παρασκευή 10 Μαΐου, σε μια ακόμα επιτυχημένη παράλληλη δράση με τους Εθελοντές του Π.Τ ΜΟΙΡΩΝ ΕΕΣ.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους που συνέβαλαν σε αυτό το πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε που συνεχίζετε να μας βοηθάτε για να βοηθήσουμε!!».

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση από  το ΠΤ Μοιρών του ΕΕΣ:

Γίνεται μία  διανομή ανά 2 περίπου μήνες, σε πάνω από 60, κάθε φορά, πολυμελείς οικογένειες της Μεσαράς ή αλλιώς, 300 περίπου ωφελούμενους  κάθε φορά…

Επίσης διανέμονται  σχολικά είδη κάθε Σεπτέμβριο, στην έναρξη έκαστης σχολικής χρονιάς και επίσης κάθε Χριστούγεννα εορταστικά παιχνίδια

«Με αμέτρητη και ανιδιοτελή αγάπη…η ανάγκη για προσφορά συνεχίζεται !!!

Τα τρόφιμα συλλέγονται μια φορά το χρόνο από τους μαθητές των σχολείων του Δ. Φαιστού (πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων) και του Δ. Γόρτυνας (πριν τις γιορτές του Πάσχα), μια φορά το χρόνο από προσφορές των τοπικών καταστημάτων εμπορίας ειδών διατροφής και καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους από προσφορές συμπολιτών μας.

Τα παιχνίδια, που διατίθενται τα Χριστούγεννα και τα σχολικά είδη, κατά την έναρξη εκάστου σχολικού έτους συλλέγονται αποκλειστικά από προσφορές συμπολιτών μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα πρέπει να δοθούν στην κεντρική διοίκηση του Ε.Ε.Σ. για την ποσότητα τροφίμων που απέστειλε προς συνδρομή του έργου μας όπως επίσης και στους υπαλλήλους του “Βοήθεια στο σπίτι”, στον Αντιδήμαρχο παιδείας και στην υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό του Δ Γόρτυνας αλλά και στην ομάδα Σκουτελικό για την διαρκή συνδρομή τους …

Ο Ε.Ε.Σ. Μοιρών καλεί οποιονδήποτε έχει τη δυνατότητα, να συνεισφέρει σε αυτό το μεγάλο έργο, καθώς μοιράζονται πάνω από επτά τόνοι τροφίμων από τους Εθελοντές μας συνολικά κάθε χρόνο σε οικογένειες της Μεσαράς, καθώς επίσης και περίπου 50-60 παιχνίδια τα Χριστούγεννα και αρκετά σχολικά είδη κάθε Σεπτέμβριο. Οποιοσδήποτε επιθυμεί να συνδράμει, μπορεί να επικοινωνήσει με τον Ε.Ε.Σ. Μοιρών, τηλεφωνικά στο 2892023199 κάθε Παρασκευή μετά τις 8 το βράδυ, ή στα mail : [email protected] & [email protected]

Πριν μερικά χρόνια είπαμε ότι θα το προσπαθούσαμε.

Με τη συνδρομή όλης της Μεσαρίτικης κοινωνίας…το καταφέρνουμε !!!

Ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ από καρδιάς…».