Λεκορνί και Σοϊγκού εμφανίστηκαν πρόθυμοι για διάλογο σχετικά με την Ουκρανία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Λεκορνί και Σοϊγκού εμφανίστηκαν πρόθυμοι για διάλογο σχετικά με την Ουκρανία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

4 Απριλίου 2024 -

Οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας και της Γαλλίας εμφανίστηκαν πρόθυμοι για διάλογο σχετικά με την Ουκρανία, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με τη Μόσχα.

Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για τις συνομιλίες μεταξύ του Σεργκέι Σοϊγκού και του Σεμπαστιάν Λεκορνί, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι διαπιστώθηκε προθυμία για «διάλογο σχετικά με την Ουκρανία». Επισημαίνεται εξάλλου ότι μια ειρηνευτική διάσκεψη στην Ελβετία θα ήταν «άσκοπη» χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υπογραμμίζει ότι ο Σοϊγκού προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε «πρακτική εφαρμογή» της πρότασης του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία «θα δημιουργούσε προβλήματα στη Γαλλία».

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του γάλλου υπουργού είχε δηλώσει πως ο Σεμπαστιάν Λεκορνί επανέλαβε πως το Παρίσι καταδικάζει τον «επιθετικό πόλεμο» της Ρωσίας στην Ουκρανία. Παράλληλα, εξέφρασε την αλληλεγγύη της Γαλλίας στα θύματα της επίθεσης που εξαπέλυσαν ένοπλοι τον προηγούμενο μήνα κοντά στη Μόσχα, κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης – για την οποία την ευθύνη έχει αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος – είχαν διασυνδέσεις με την Ουκρανία. Τον ισχυρισμό αυτόν έχει αρνηθεί κατηγορηματικά το Κίεβο και οι σύμμαχοί του στη Δύση.

Πηγή ertnews.gr