Λάρισα: Σύγκρουση δύο τρένων μέσα στον σιδηροδρομικό σταθμό - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Λάρισα: Σύγκρουση δύο τρένων μέσα στον σιδηροδρομικό σταθμό

11 Μαΐου 2024 -

Ένα νέο περιστατικό σύγκρουσης τρένων – αυτή τη φορά, μέσα στο σταθμό της Λάρισας – φέρνει ξανά στην επικαιρότητα τα προβλήματα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Σύμφωνα με τον ANT1, ο προαστιακός που θα ταξίδευε για Θεσσαλονίκη, ακινητοποιήθηκε λόγω βραχυκυκλώματος.

Ο μηχανοδηγός με άλλη μηχανή πήγε να δέσει στα βαγόνια, όμως στο σημείο της διακλάδωσης η ακινητοποιήμενη μηχανή, που παραβίαζε το όριο απόστασης, βρήκε πλαγιομετωπικά στη δεύτερη μηχανή.

Σε εξέλιξη ΕΔΕ για ατύχημα και ευθύνες

«Κατά την είσοδο της αμαξοστοιχίας του προαστιακού στην 6η γραμμή, μόλις στάθμευσε κόπηκαν τα καλώδια, πιθανόν λόγω βραχυκυκλώματος. Μετά ο μηχανοδηγός πήρε μία πετρελαιοκίνητη μηχανή από το μηχναοστάσιο, για να την βάλει επικεφαλής για να φύγει το τρένο. Από λάθος υπολογισμό χτύπησαν ελαφρά οι μηχανές», δήλωσε ο σταθμάρχης Λάρισας Γιώργος Ζήνδρος.

Μετά την σύγκρουση και αφού έγινε ο απαραίτητος έλεγχος στην πετρελαιοκίνητη μηχανή, χωρίς να διαπιστωθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα, το τρένο εκτέλεσε κανονικά το δρομολόγιο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς έγινε το ατύχημα και εάν προκύπτουν ευθύνες για τον μηχανοδηγό και τον κλειδούχο.