Κυριακή Γρίβα: Συγκλονίζει ο πατέρας – «Ξέρετε τι είναι να κρατάς το παγωμένο χέρι της κόρης σου;» - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Κυριακή Γρίβα: Συγκλονίζει ο πατέρας – «Ξέρετε τι είναι να κρατάς το παγωμένο χέρι της κόρης σου;»

30 Ιουλίου 2025 -

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κρίθηκε από το δικαστήριο ο 40χρονος που δολοφόνησε την Κυριακή Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου είχε προσέλθει για να ζητήσει βοήθεια.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και στο άκουσμα της δικαστικής απόφασης οι συγγενείς της Κυριακής, η μητέρα και ο πατέρας της, ξέσπασαν σε κλάματα ενώ ο κατηγορούμενος παρέμεινε ανέκφραστος, όπως και κατά τη διάρκεια της δίκης του.

Μιλώντας στο MEGA μία ημέρα μετά από την ανακοίνωση της απόφασης, ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα είπε:

«Αυτή τη στιγμή σε κάποιες γυναίκες και σε κάποια κοριτσάκια κάποιοι βγάζουν την ψευτομαγκιά τους. Τις χτυπάνε και τις κακομεταχειρίζονται. Για να μην κλάψουμε άλλη “Κυριακή” για να μην ξανά κλάψω και εγώ άλλη κόρη, θέλω από τους μεγάλους που κυβερνούν, να σκύψουν το κεφάλι και να κοιτάξουν αυτά τα προβλήματα».

«Ξέρετε τι είναι να κρατάς το παγωμένο χέρι της κόρης σου και να στο παίρνουν γιατί πρέπει να το κατεβάσουν μέσα στον τάφο και να το αποχωρίζεσαι έτσι;», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Ξέρετε πώς είναι αυτός ο πόνος κάθε βράδυ να σκέφτεσαι που είναι το παιδί; Μεγαλώσαμε το παιδί μας για να μας το δέρνει ένας άλλος. Η μάνα που βλέπει το αγόρι να χειρίζεται ένα κορίτσι ή ένα κορίτσι να χειρίζεται ένα αγόρι, αλλά συνήθως οι γυναίκες είναι τα θύματα να λέει “εεε, τι κάνεις εκεί;”. Τις γυναίκες τις αγαπάμε και τις προστατεύουμε», κατέληξε.

Η Κυριακή Γρίβα δολοφονήθηκε στις 9 Μαρτίου 2024, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, λίγα λεπτά αφότου είχε αναζητήσει βοήθεια για ενδοοικογενειακή βία. Στο σημείο της δολοφονίας, πολίτες συνεχίζουν να αφήνουν λουλούδια και αναμμένα κεριά, σε ένδειξη μνήμης και διαμαρτυρίας.

Πηγή in.gr