Κέρδη μετά τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας – Άνοδος 300 μονάδων για τον Dow Jones - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Κέρδη μετά τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας – Άνοδος 300 μονάδων για τον Dow Jones

5 Απριλίου 2024 -

Με κέρδη έκλεισαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, καταφέρνοντας να συνέλθουν από το sell-off της Πέμπτης.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε 307 μονάδες ή 0,8% στις 38.904 μονάδες, ο S&P 500 διευρύνθηκε 1,11% στις 5.204 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,24% στις 16.248 μονάδες.

Ωστόσο, οι χθεσινές απώλειες του Dow Jones, ο οποίος σημείωσε τη χειρότερη επίδοσή του μετά τον Μάρτιο 2023, οδήγησε τη Wall Street σε αρνητικό κλείσιμο σε επίπεδο εβδομάδας, με τον βιομηχανικό δείκτη να υποχωρεί τουλάχιστον 2% και τους S&P 500 και Nasdaq να χάνουν από 1% και 0,7% αντίστοιχα.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τον Μάρτιο δημιουργήθηκαν περισσότερες θέσεις εργασίας σε σχέση με τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε οριακά. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, τον προηγούμενο μήνα δημιουργήθηκαν 303.000 θέσεις εργασίας, από 270.000 τον Φεβρουάριο και από 256.000 τον Ιανουάριο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μείωση στις 200.000 θέσεις εργασίας. Το μέσο ωρομίσθιο ενισχύθηκε 4,1% σε ετήσια βάση και 0,3% σε επίπεδο μήνα, όπως ήταν αναμενόμενο.

Τα νέα στοιχεία για την απασχόληση ώθησαν ανοδικά τις αποδόσεις των ομολόγων, με τους επενδυτές να διχάζονται για το αν τελικά θέλουν μια ισχυρή οικονομία που θα στηρίξει περισσότερο τα εταιρικά μεγέθη ή αν προτιμούν μια πιο αδύναμη αγορά εργασίας, που θα δώσει στη Fed το «πράσινο» φως για να ξεκινήσει τις μειώσεις των επιτοκίων.

«Η έκθεση αυτή υπογραμμίζει τη δύναμη της αγοράς εργασίας στο ευρύτερο πλαίσιο μιας αμερικανικής οικονομίας που συνέχισε να είναι σε μεγάλο βαθμό ανθεκτική στις επιπτώσεις των υψηλότερων επιτοκίων», δήλωσε στο CNBC ο Τζο Γκαφόλιο, πρόεδρος της Mutual of America Capital Management.
«Οι αγορές είναι δικαιολογημένα μπερδεμένες, όμως οι υποκείμενες οικονομικές συνθήκες, που είναι οι πραγματικές σειρές δεδομένων που δημοσιεύονται, όπως η έκθεση για την αγορά εργασίας, συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν δύο πράγματα: Την ισχυρή αύξηση της απασχόλησης […] και ότι η οικονομία δεν βρίσκεται κοντά στην ύφεση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Harris Financial Group, Τζέιμι Κοξ.

Πρόσθεσε δε ότι στο τέλος του τριμήνου οι αγορές ανέβηκαν πολύ περισσότερο απ’ ό,τι θα έπρεπε, προσθέτοντας ότι το χθεσινό sell-off επιταχύνθηκε από τους φόβους για κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και τις ασυνεπείς δηλώσες διαφόρων ομιλητών της Fed.

Τα 12 δεδομένα που δείχνουν την ανοδική πορεία της Οικονομίας – Αύξηση καταθέσεων κατά €50 δισ. ευρω, ρεκόρ σε επενδύσεις

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ με φόντο την απόφαση ΣτΕ: «Ουρά τη κυβέρνησης ο Ανδρουλάκης» – «Παραβιάζει τον νόμο για το πόθεν έσχες ο Κασσελάκης»

Όμηρος σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινού ελικοπτέρου σε όχημα τρομοκρατών της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, λένε οι IDF

Πηγή protothema.gr