Κάμερες για τους εμπρηστές της Φανερωμένης – Οργή και αγανάκτηση για τις απανωτές πυρκαγιές - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Κάμερες για τους εμπρηστές της Φανερωμένης – Οργή και αγανάκτηση για τις απανωτές πυρκαγιές

5 Απριλίου 2024 -

Δεν πρόλαβε να «κοπάσει» η ανησυχία, από την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Φανερωμένη πριν από δύο περίπου εβδομάδες, την περασμένη Κυριακή νέα πυρκαγιά κινητοποίησε τις τοπικές αρχές και την Πυροσβεστική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τις δύο φορές, η φωτιά εκδηλώθηκε σε χώρο που έχει μετατραπεί σε χωματερή από τη ρίψη σκουπιδιών και μάλιστα ημέρα Κυριακή.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φανερωμένης κ. Γιώργος Θεοδωράκης, αναφέρει ότι πρόκειται ουσιαστικά για μία χαράδρα όπου τα τελευταία χρόνια οι περαστικοί πετούν σκουπίδια χωρίς να τους ενδιαφέρει η ζημιά που προκαλούν στο περιβάλλον. Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό, στον «πονοκέφαλο» των σκουπιδιών έρχονται να προστεθούν τώρα οι πυρκαγιές και μάλιστα δύο απανωτές Κυριακές.

«Πρόκειται για ένα σημείο που βρίσκεται μεταξύ Σκουρβούλων και Φανερωμένης και μάλιστα δίπλα σε φωτοβολταϊκό πάρκο. Ευτυχώς και τις δύο φορές η φωτιά έγινε αντιληπτή εγκαίρως και αποφύγαμε τα χειρότερα με την έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής και τοπικών φορέων, αλλά που θα πάει αυτό» αναφέρει σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Φανερωμένης.

Κάμερες

Ο ίδιος βλέπει σαν μοναδική λύση την τοποθέτηση ειδικών καμερών, προκειμένου όπως λέει να «πιαστεί» ο εμπρηστής και να πληρώσει για την ζημιά που προκαλεί. «Δεν γίνεται να δρουν ανεξέλεγκτα, να αφήνουν τα σκουπίδια τους αψηφώντας το περιβαλλοντικό κόστος και να βάζουν και φωτιές. Θα τοποθετήσω κάμερα να τελειώνει αυτό το θέμα» τόνισε εξοργισμένος ο κ. Θεοδωράκης.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι θα κάνει ο ίδιος πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού, προκειμένου να  γίνει προμήθεια παρόμοιων καμερών των οποίων το κόστος δεν είναι μεγάλο, έτσι ώστε να τοποθετηθούν σε σημεία όπου δημιουργούνται ανεξέλεγκτες χωματερές. «Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι το να πετάμε τα σκουπίδια μας εδώ κι εκεί, κάνει κακό στο περιβάλλον και σε εμάς τους ίδιους. Ο Δήμος Φαιστού έχει υπηρεσία καθαριότητας, έχει τμήμα όπου μπορεί κάποιος να πάρει τηλέφωνο και να ζητήσει να παραλάβουν από το χώρο του ογκώδη αντικείμενα. Για πιο λόγο να τα πετούν από εδώ κι από εκεί και να δημιουργούνται τέτοια προβλήματα;» αναρωτιέται ο κ. Θεοδωράκης.