Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές δέχθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής την Κυριακή - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές δέχθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής την Κυριακή

1 Φεβρουαρίου 2026 -

«Χωρικές διαφοροποιήσεις» παρουσίασε η βροχόπτωση που σημειώθηκε την Κυριακή (01/02) στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, ο οποίος πρόσθεσε ότι «τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 9 το πρωί της ημέρας -με βάση τα στοιχεία του Meteo Gr- σημειώθηκαν στη Ζαγορά με 99.2mm και 73.6 mm στα Ριζώματα Ημαθίας».

Στην Αττική, τα μεγαλύτερα ύψη καταγράφηκαν κυρίως στη Δυτική και τη Βορειοανατολική Αττική, όπου λειτούργησαν -όπως και στις υπόλοιπες περιοχές- μηχανισμοί τοπικής σύγκλισης και ενίσχυσης των φαινομένων.

Στη Βλυχάδα σημειώθηκαν 40,6 mm στα Σπάτα 28,8 mm στη Νέα Μάκρη 25,4 mm και στη Παλλήνη 25,2 mm, πρόσθεσε ο Θ. Κολυδάς και κατέληξε ότι «ψυχρή μάζα και ο πυρήνας του συστήματος κινείται ανατολικά βορειοανατολικά».

Δείτε την ανάρτηση:

Σχετική είδηση – Κακοκαιρία κατά κύματα πλήττει τη χώρα: Πού καταγράφονται προβλήματα – Πώς θα κινηθεί μέχρι τη Δευτέρα

Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Βαρομετρικό χαμηλό που κινείται γρήγορα προς τα ανατολικά επηρεάζει τον καιρό της Ελλάδας από τη νύχτα του Σαββάτου και σήμερα Κυριακή (01/02), σύμφωνα με το meteo/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι:

  • οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις
  • οι χιονοπτώσεις στα ορεινά των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών αλλά και σε πεδινές περιοχές των βορειοανατολικών (κυρίως στον Έβρο) από το απόγευμα της Κυριακής 01/02
  • οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη
  • η μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Από τις πρώτες ώρες της Δευτέρας 02/02, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται τη Δευτέρα 02/02.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική).

Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές δέχθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής την Κυριακή
Θέση του βαρομετρικού χαμηλού, ο άνεμος κοντά στο έδαφος και η βροχόπτωση που αναμένονται τη νύχτα της Κυριακής 01/02 προς Δευτέρα 02/02.

Πηγή ertnews.gr