Καιρός: Πρόσκαιρη βελτίωση αύριο – Νέα σημαντική επιδείνωση από Πέμπτη – Πρόγνωση από τον Χρ. Παρανό - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Καιρός: Πρόσκαιρη βελτίωση αύριο – Νέα σημαντική επιδείνωση από Πέμπτη – Πρόγνωση από τον Χρ. Παρανό

13 Μαΐου 2025 -

Πρόγνωση για την Τετάρτη

Αύριο Τετάρτη τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές στην Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες οι οποίες τις πρωινές ώρες θα σταματήσουν. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα ενώ λίγες τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι στα ορεινά. 

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα αγγίξει στα βόρεια το μεσημέρι τους 22 βαθμούς, τους 23 στα κεντρονότια τμήματα και τους 24 στα Επτάνησα, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 και τοπικά στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα αγγίζουν και τα 7 μποφόρ. 

Πρόγνωση για την Πέμπτη

Αρχικά αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν από τα δυτικά και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα αγγίξει στα ηπειρωτικά τους 23 με 24 βαθμούς, τους 22 στα Επτάνησα και τους 26 στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα στραφούν στο Ιόνιο σε νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 5-6 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ στα Δωδεκάνησα. 

Πρόγνωση για την Παρασκευή

Άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εκτός από την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Νέο επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης θα λάβει χώρα στα κεντρικά και νότια τμήματα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 18 βαθμούς, τους 26 στα νότια και τις Κυκλάδες ενώ θα αγγίξει και τους 32 βαθμούς στα βόρεια τμήματα της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις θυελλώδεις και στο Αιγαίο νοτιοανατολικοί θυελλώδεις.

Παρανός Χρυσόστομος, Γεωλόγος – Μετεωρολόγος (M.Sc.)

Πηγή ertnews.gr