Κ. Χατζηδάκης: 6 «ανάλγητες» παρεμβάσεις που κάναμε για τις τράπεζες και τα funds – Οικονομικός Ταχυδρόμος - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Κ. Χατζηδάκης: 6 «ανάλγητες» παρεμβάσεις που κάναμε για τις τράπεζες και τα funds – Οικονομικός Ταχυδρόμος

14 Απριλίου 2024 -

Στις παρεμβάσεις που έκανε η κυβέρνηση σε τράπεζες και funds αναφέρεται στο καθιερωμένο πλέον μήνυμά του στο TikTok ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

«Εσείς -δηλαδή εγώ- δεν νοιάζεστε για πολίτες σαν και εμάς. Αγαπάτε μόνο τις τράπεζες και τα funds», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

Για να δούμε, λοιπόν, τι κάναμε από τις εκλογές του Ιουνίου και μετά:

1. Βάλαμε στο παιχνίδι και μη τραπεζικά ιδρύματα για να δίνουν δάνεια. Για να υπάρχει ανταγωνισμός και να υπηρετούνται έτσι καλύτερα οι πολίτες.

2. Εναλλακτικές δυνατότητες για τους αποταμιευτές, πέραν από τις τράπεζες: Κάναμε αφορολόγητη την απόκτηση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου και δίνουμε επιτόκιο 3,5-4%.

3. Για τα funds, δώσαμε τέλος στο καθεστώς της έλλειψης ενημέρωσης για τους δανειολήπτες. Υποχρεώθηκαν εδώ και μερικές μέρες, με νόμο, να ενημερώνουν πλήρως και ηλεκτρονικά τους δανειολήπτες για τις υποχρεώσεις τους.

4. Επιταχύναμε τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Τον κάναμε υποχρεωτικό ουσιαστικά για τις τράπεζες, προς όφελος των ευάλωτων. Γι’ αυτό έχουμε τριπλάσιες αιτήσεις και πολύ περισσότερες διευθετήσεις.

5. Στηρίζουμε το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS και το κάνουμε υποχρεωτικό, ως δυνατότητα συναλλαγών φυσικά για όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις. Είναι το αυτονόητο, το κάνουμε πράξη!

6. Υψηλές χρεώσεις από τα POS για τους επαγγελματίες: Κυβερνητική πρωτοβουλία για να μειωθούν δραστικά οι χρεώσεις για τις συναλλαγές μικρού ύψους. Θα δείτε τα αποτελέσματα!

«Α! Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που θα κάνουν «σεισάχθεια», χαρίζουν δάνεια, χαρίζουν σπίτια. Τους ξέρετε. Εμείς πάντως, όσα είπαμε πριν από τις εκλογές, αυτά κάνουμε και μετά τις εκλογές!» καταλήγει στο μήνυμά του.

@kostis_hatzidakis 6 «ανάλγητες» παρεμβάσεις που κάναμε για τις τράπεζες και τα funds. #tiktokgreece #fypgreece #ellada #greece #politiki #politics #neadimokratia ♬ πρωτότυπος ήχος – Kostis HatzidakisΠηγή ot.gr