Ηράκλειο: Ο ΕΦΚΑ του ζητά πίσω υπέρογκο ποσό για επέμβαση στην οποία υπεβλήθη πριν 15 χρόνια - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ηράκλειο: Ο ΕΦΚΑ του ζητά πίσω υπέρογκο ποσό για επέμβαση στην οποία υπεβλήθη πριν 15 χρόνια

4 Απριλίου 2024 -

Σε απόγνωση βρίσκεται ένας Ηρακλειώτης που απελπισμένος ζήτησε βοήθεια για την ανάδειξη του σοβαρού προβλήματος που τον απασχολεί καθώς στο δρόμο προς την σύνταξη του παρουσιάστηκαν μεγάλες οφειλές που πραγματικά δείχνουν την αναλγησία της πολιτείας και του Ελληνικού κράτους και εντάσσονται στα περιστατικά που εξοργίζουν τους πολίτες.

Ο κ. Μηνάς περιέγραψε το “Γολγοθά” που ανεβαίνει προκειμένου να πάρει τη σύνταξή του παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν εντάξει στις φορολογικές και ασφαλιστικές του υποχρεώσεις καθώς ήταν ιδιοκτήτης ιδιοκτήτης ενοικιαζομένων αυτοκινήτων.

Ειδικότερα, ο Ηρακλειώτης ακροατής του Ράδιο Κρήτη ο κ. Μηνάς, μιλώντας στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, εξιστόρησε την περιπέτειά του που ξεκίνησε από το 2009 όταν χρειάστηκε να χειρουργηθεί στην σπονδυλική στήλη για να γίνει σπονδυλοδεσία. Όταν έγινε η διάγνωση στο Βενιζέλειο έπρεπε να μπει στην ατελείωτη λίστα ασθενών προκειμένου να χειρουργηθεί και να περιμένει χρόνια.

Αποφάσισε λοιπόν να απευθυνθεί στον ιδιωτικό τομέα και αποφάσισε να πάει σε ιδιωτικό κέντρο των Αθηνών για να υποβληθεί στην επέμβαση.

Μετά από συνεννόηση με τον ΕΟΠΠΥ και ενώ είχε καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά τον ενημερώνουν ότι στο ιδιωτικό κέντρο δεν καλύπτονται όλα τα έξοδα αλλά μόνο τα υλικά που θα χρειαστούν και τα οποία ανήλθαν σε 14978 ευρώ.

Έτσι λοιπόν ο Ηρακλειώτης πλήρωσε τα νοσήλεια και ο ΕΟΠΠΥ τώρα ΕΦΚΑ τα υλικά.

Χρόνια αργότερα μετά το χειρουργείο, το 2017 του ήρθε ειδοποίηση να προσέλθει σε μια επιτροπή όπου ενημερώθηκε ότι πρέπει να επιστρέψει πίσω τα 14978 που έδωσε ο ΕΟΠΠΥ στην ιδιωτική κλινική. Τελικά αρχές του 2024 του ήρθε νέα ειδοποίηση και ενώ έχει καταθέσει την αίτηση για συνταξιοδότηση ότι το ποσό έχει βεβαιωθεί στην εφορία και πρέπει μέχρι 30-4-2024 να το εξοφλήσει καθώς ο ΕΦΚΑ τώρα θεωρεί ότι δεν είχε επείγοντα χαρακτήρα η επέμβαση που έκανε.

Ο άνθρωπος αυτό γεμάτος απελπισία προσπαθεί να βρει λύση αναζητώντας βοήθεια για την υπόθεσή του καθώς βρέθηκε ξαφνικά μετά από 15 ολόκληρα χρόνια να χρωστά στον ΕΦΚΑ.

Στην εκπομπή παρενέβη ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης ο οποίος δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στη Βουλή ζητώντας απαντήσεις λέγοντας ότι πρόκειται για αυθάδεια της πολιτείας. Μάλιστα στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση θα ζητά από τον υπουργό να βρεθεί λύση και όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις.

Η περιπέτεια όμως δεν σταματά σε αυτή την οφειλή αλλά από τρεις δήμους του εστάλησαν ραβασάκια να πληρώσει κλήσεις για παραβάσεις πελατών του τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα ο δήμος Ηρακλείου ζητά 1658 ευρώ, ο δήμος Ρεθύμνου 1265 ευρώ και ο δήμος Χανίων 1523 ευρώ.

Οι δήμοι του ζητούν για να παραγραφούν οι κλήσεις των τουριστών όλα τα στοιχεία τους και το αφμ τους, που όμως είναι τώρα δύσκολο να γίνει μετά από 10 χρόνια καθώς στην καταγραφή από το γραφείο των στοιχείων κάθε φορά που κάποιος νοίκιαζε αυτοκίνητο σταμάτησε με νόμο η συλλογή του αφμ των πελατών.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος των γραφείων ενοικιαζομένων αυτοκινήτων Πάρις Τσόρβας αναφέρθηκε σε αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα γραφεία ενοικιαζομένων και επεσήμανε ότι θα παρέμβει για να βρεθεί λύση.

 

Πηγή: ekriti.gr