ΗΠΑ: Ο Α. Μπλίνκεν αμφιβάλλει για πιθανή επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα πριν ξεκινήσει συνομιλίες με την Ουάσιγκτον - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

ΗΠΑ: Ο Α. Μπλίνκεν αμφιβάλλει για πιθανή επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα πριν ξεκινήσει συνομιλίες με την Ουάσιγκτον

10 Απριλίου 2024 -

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν αμφισβήτησε την πιθανότητα το Ισραήλ να εξαπολύσει επίθεση στη Ράφα πριν από τις προγραμματισμένες συνομιλίες για την επόμενη εβδομάδα με την Ουάσιγκτον, η οποία εκφράζει φόβους για τις συνέπειες μιας στρατιωτικής επιχείρησης στην πολυπληθή πόλη.

Ο επικεφαλής της αμερικανική διπλωματίας εξήγησε ότι το Ισραήλ δεν ενημέρωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες για μια ημερομηνία πιθανής στρατιωτικής επιχείρησης στη Ράφα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και ότι μια ισραηλινή αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα για να ακούσει τις ανησυχίες των Ηνωμένων Πολιτειών από την άποψη αυτή.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον με τον Βρετανό ομόλογό του, Ντέιβιντ Κάμερον, ο κ. Μπλίκεν επέμεινε ότι δεν περιμένει καμία κίνηση πριν απο αυτές τις συνομιλίες και ο ίδιος “δεν βλέπει κάτι το επικείμενο” ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τονίσουν για άλλη μια φορά ότι οποιαδήποτε μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη για τους αμάχους.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Πηγή ertnews.gr