ΗΠΑ-Ελλάδα: Προβολή επιτυχιών της ελληνικής οικονομίας στη Νέα Υόρκη - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

ΗΠΑ-Ελλάδα: Προβολή επιτυχιών της ελληνικής οικονομίας στη Νέα Υόρκη

4 Απριλίου 2024 -

Με μεγάλη συμμετοχή Ελλήνων ομογενών ολοκληρώθηκε εκδήλωση-προπομπός του Συνέδριου για την Ελληνική Οικονομία που θα διεξαχθεί στην Αθήνα τον προσεχή Μάιο.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με την Financial Women’s Association και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (HACC).

H Financial Women’s Association είναι αμερικανική Ένωση Γυναικών που ιδρύθηκε το 1956, με 800 μέλη σε όλο τον κόσμο, με στόχο την επαγγελματική ανάπτυξη και πρόοδο των γυναικών μέσω της εκπαίδευσης, της καθοδήγησης, των υποτροφιών, της δικτύωσης και των συμμαχιών σε όλη την οικονομική κοινότητα.

Κάθε χρόνο το Financial Women’s Association διοργανώνει το ετήσιο Συνέδριό της σε κάποια χώρα, η οποία αποτελεί παράδειγμα οικονομικής ανάπτυξης. Το φετινό Διεθνές Επιχειρηματικό Συνέδριο της Financial Women’s Association θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα στα μέσα Μαΐου, λόγω των οικονομικών επιδόσεων και της απόκτησης της επενδυτικής βαθμίδας.

Πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι στην Ελλάδα, το Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Νέας Υόρκης διοργάνωσαν ένα προπομπό του Συνεδρίου μαζί με την Financial Women’s Association και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με σκοπό να φέρουν τα μέλη της Αμερικανικής Οργάνωσης πιο κοντά στην ελληνική κουλτούρα και φιλοξενία.

Βασικοί ομιλητές του Συνεδρίου ήταν η πρόεδρος της Financial Women’s Association, Aνέτ Στιούαρτ, η εκτελεστική διευθύντρια του Ελληνοαμερικανικoύ Εμπορικού Επιμελητηρίου, Eυτυχία Πυλαρινού – Πάιπερ, ο διευθυντής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Νέας Υόρκης, Νικόλαος Θωμόπουλος, o εταίρος και επικεφαλής των Βιομηχανικών Υπηρεσιών της CVC, Τζέιμς Χριστόπουλος και ο ιδρυτής της ΝΥΑΤΗ Group, Μιχάλης Γκατζώνης.

Το Συνέδριο για την Ελληνική Οικονομία εγκαινίασε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη πρέσβης Ντίνος Κωνσταντίνου, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην οικονομική κρίση που πέρασε η Ελλάδα αλλά και στη θεαματική οικονομική ανάκαμψη της χώρας μας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Η Ελλάδα ξόδεψε σχεδόν όλη την περασμένη δεκαετία προσπαθώντας να παραμείνει στο ευρώ και στην ΕΕ. Δεν ήταν εύκολη διαδικασία. Η Ελλάδα όμως, αναμφίβολα, αποτελεί υπόδειγμα επιτυχίας» είπε ο κ. Κωνσταντίνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή ertnews.gr