Η Τεχεράνη ζήτησε από το ΟΗΕ να αναγνωρίσει την «ευθύνη» του Ισράηλ και των ΗΠΑ στον πόλεμο των 12 ημερών - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Η Τεχεράνη ζήτησε από το ΟΗΕ να αναγνωρίσει την «ευθύνη» του Ισράηλ και των ΗΠΑ στον πόλεμο των 12 ημερών

29 Ιουνίου 2025 -

Η Τεχεράνη ζήτησε από τον ΟΗΕ να αναγνωρίσει το Ισραήλ και τις ΗΠΑ ως υπεύθυνους για τον πόλεμο των 12 ημερών εναντίον του Ιράν, που έληξε στις 24 Ιουνίου με την εφαρμογή μιας εκεχειρίας, σύμφωνα με μία επιστολή που δημοσιεύτηκε σήμερα και απευθύνεται στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

«Ζητάμε επισήμως με την παρούσα επιστολή από το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναγνωρίσει το ισραηλινό καθεστώς και τις ΗΠΑ ως τους πρωτεργάτες της επιθετικής δράσης και να αναγνωρίσει την επακόλουθη ευθύνη τους, περιλαμβανομένης της καταβολής αποζημιώσεων και επανορθώσεων», γράφει ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Αμπάς Αραγτσί σε αυτήν την επιστολή που απευθύνεται στον Αντόνιο Γκουτέρες.

Πηγή ertnews.gr