Γιάννης Κουράκης: «Ο Αγροτικός Τομέας μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην Περιφερειακή Ανάπτυξη» – Συνάντηση με τη Διοίκηση της ΕΘ.Ε.Α.Σ - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Γιάννης Κουράκης: «Ο Αγροτικός Τομέας μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην Περιφερειακή Ανάπτυξη» – Συνάντηση με τη Διοίκηση της ΕΘ.Ε.Α.Σ

17 Μαΐου 2024 -

Με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘ.Ε.Α.Σ.) συναντήθηκε ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Κουράκης, δίνοντας συνέχεια στις επαφές του με σημαντικούς φορείς της χώρας, στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Οι εκπρόσωποι της ΕΘΕΑΣ, υποδέχτηκαν θερμά τον Υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ ενώ ο Πρόεδρος της κ. Παύλος Σατολιάς και τα μέλη του ευχήθηκαν καλή επιτυχία.

Αμέσως μετά ακολούθησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση γύρω από όλα τα ζητήματα και τις προκλήσεις της Αγροτικής Οικονομίας, με τον κ. Κουράκη να υποστηρίζει πως «το ΠΑΣΟΚ είναι δίπλα στους αγρότες, στηρίζοντας εμπράκτως τα δίκαια αιτήματά τους καταθέτοντας μια σειρά ρεαλιστικών προτάσεων» ενώ εξήρε τον ρόλο του συνεταιριστικού κινήματος και της ΕΘ.Ε.ΑΣ.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «ο τομέας της Οικονομίας που μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην περιφερειακή ανάπτυξη είναι ο Αγροτικός», για να προσθέσει ότι «η Αγροτική μας οικονομία έχει ανάγκη από ένα Στρατηγικό Σχέδιο που θα κατανείμει τους πόρους ορθολογικά, αξιοκρατικά, με σύγχρονη ματιά και θα προωθεί τις απαραίτητες αλλαγές για τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής και βιώσιμης Αγροτικής Οικονομίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας περνά από την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, καθώς το παραγωγικό μοντέλο που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του».

«Οι Έλληνες αγρότες είναι από τους φτωχότερους στην Ε.Ε.», ανέφερε ο Γιάννης Κουράκης.

Στη συνέχεια σταχυολόγησε σειρά προτάσεων όπως αλλαγή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που να υποστηρίζει οικονομικά και τεχνικά τους αγρότες,  η μείωση του κόστους παραγωγής με τη δημιουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων, η ενίσχυση των Αγροτών και των Συλλογικών Συνεταιριστικών φορέων, με οικονομικά και φορολογικά κίνητρα ενώ τόνισε ξανά την αναγκαιότητα ενός νέου στρατηγικού σχεδίου με προσανατολισμό των άμεσων ενισχύσεων σε καλλιέργειες που παρουσιάζουν συγκριτικό πλεονέκτημα.

Τέλος, δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους αγρότες και στην ΕΘ.Ε.Α.Σ από όποιον ρόλο έχει.