Γ. Πλακιωτάκης: Ιστορικής σημασίας η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Γ. Πλακιωτάκης: Ιστορικής σημασίας η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ

10 Μαΐου 2024 -

Σε μια περίοδο μεγάλων εντάσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, η θωράκιση που προσφέρει η ευρωπαϊκή οικογένεια σε ένα κράτος-μέλος της αποδεικνύει και σήμερα την ιστορική σημασία της ένταξης της Κύπρου σε αυτήν, ανέφερε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Γιάννης Πλακιωτάκης, στην ομιλία του στην πανηγυρική εκδήλωση της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Λευκωσία με αφορμή τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Ανταπόκριση – Λευκωσία: Κωστής Κωνσταντίνου

Υπενθυμίζοντας παράλληλα τα 50 χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα από την μαύρη επέτειο του 1974, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι όλα αυτά τα χρόνια η Κυπριακή Δημοκρατία δεν ήταν στάσιμη και παρά το γεγονός ότι η ένταξη στην ΕΕ δεν ήταν κάτι εύκολος στόχος, επιτεύχθηκε κυρίως λόγω της εθνικής συσπείρωσης και ομοψυχίας με ξεκάθαρες επιδιώξεις.

«Το γεγονός αυτό σίγουρα αναβάθμισε την Κυπριακή Δημοκρατία τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Ανατολικής Μεσογείου», είπε. Πρόσθεσε δε ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου δεν αποτελεί απάντηση σε κάποια τρίτη δύναμη αλλά είναι μια σταθερή πολύπλευρη και πολυσήμαντη εθνική επιλογή.

Πηγή ertnews.gr