Εθελοντική δράση καθαριότητας από τους πιτσιρικάδες της Πόμπιας - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Εθελοντική δράση καθαριότητας από τους πιτσιρικάδες της Πόμπιας

13 Ιουνίου 2024 -

Μια όμορφη δράση στο Κεφαλοχώρι του Δήμου Φαιστού με πρωτοβουλία της Κοινότητας και κέρασμα…παγωτό!

Στο «χορό» του εθελοντισμού και της τακτικής καθαριότητας, έχει βάλει τους πιτσιρικάδες της Πόμπιας ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανδρέας Πωλιουδάκης με έναν έξυπνο και ευρηματικό τρόπο και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

Και βέβαια πέραν του αποτελέσματος που δεν είναι άλλο από ένα χωριό πεντακάθαρο για ντόπιους και επισκέπτες, το σημαντικότερο είναι ότι τα παιδιά διδάσκονται μέσα από την ίδια τους τη δράση , τον εθελοντισμό, και τη ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν τον τόπο που ζουν και μεγαλώνουν!  Έτσι δημιουργούνται οι αυριανοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες, έτοιμοι να συνδράμουν σε κάθε δράση για το καλό του τόπου τους! Πολίτες που προσέχουν, που  συμμετέχουν στα κοινά, που αφουγκράζονται τις ανάγκες του χωριού τους και της πόλης τους και που δεν τα περιμένουν όλα από τους άλλους! Πολίτες που κάθε τόπος θα ήθελε να έχει!

Γιατί ως γνωστόν τα παιδιά «ρουφάνε» σαν σφουγγάρι και ότι μάθουν θα συνεχίσουν να το κάνουν πράξη και ως ενήλικες!

Η πρωτοβουλία

Ποιος ήταν όμως ο έξυπνος και ευρηματικός τρόπος που βρήκε ο Ανδρέας Πωλιουδάκης για να δημιουργήσει αυτές τις μικρές ομάδες με τα «χρυσά χεράκια» που κάθε Παρασκευή ξεχύνονται στα δρομάκια της Πόμπιας καθαρίζοντας;

Ο Πρόεδρος έχοντας την επαφή με τα παιδιά, σκέφτηκε ότι όταν και ο ίδιος ήταν παιδί, το καλύτερό του το Καλοκαίρι  ήταν αναμφισβήτητα τα παγωτά – όπως και σε όλους μας!

Έτσι η δράση ονομάστηκε «Και τα ρέστα παγωτό» και κάθε εβδομάδα, συγκεκριμένη ημέρα, το ραντεβού δίνεται στο γραφείο της Κοινότητας!

Κάθε Παρασκευή, τα Πομπιανάκια μαζεύονται στο γραφείο της Κοινότητας και μάλιστα έχουν δημιουργήσει και τις δικές τους ομάδες! Η μπλε, η κόκκινη και η άσπρη ομάδα, έχοντας πλέον μπλούζες και τα αντίστοιχα καπελάκια που φρόντισε να τους προμηθεύσει η κοινότητα, οργώνουν τα όμορφα σοκάκια του χωριού και με την βοήθεια της Κοινότητας πάντα, καθαρίζουν και ομορφαίνουν την Πόμπια! Φυσικά στο τέλος της  δράσης υπάρχουν και οι νικητές, αλλά και η προσφορά παγωτού – μιας και η δράση είναι «Και τα ρέστα Παγωτό»- σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν και στις τρεις ομάδες!

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ανδρέας Πωλιουδάκης, ενημέρωσε με ανακοίνωσή του για την όμορφη αυτή δράση πριν λίγες ημέρες αναφέροντας « Και τα ρέστα παγωτό…” Για άλλη μια Παρασκευή ακόμα περισσότερα μικρά Πομπιανάκια προσφέρουν εθελοντικά την πολύτιμη βοήθεια τους για μια Πόμπια πιο καθαρή! Αυτή τη φορά πιο οργανωμένα με γάντια, μπλούζες και καπέλα χωρισμένα σε 3 ομάδες, κόκκινη, μπλε και άσπρη οργώνουν τα όμορφα σοκάκια του χωριού και με την βοήθεια της Κοινότητας καθαρίζουμε και ομορφαίνουνε την Πομπια … Φυσικά στο τέλος της δράσης θα γευτούν το καθιερωμένο παγωτό!!!».

Και επειδή τα παγωτά θέλουν και ψυγείο, ο Πρόεδρος ευχαρίστησε το Μάνο Καμάρη  για την χορηγία παγωτού και ενός καταψύκτη στην Κοινότητα, ενώ κάθε εβδομάδα η προσφορά παγωτού για τους μικρούς εθελοντές έρχεται και από διαφορετικούς ανθρώπους. Για τις επόμενες δύο εβδομάδες όπως ανακοίνωσε ο Ανδρέας Πωλιουδάκης τα παγωτά προσφέρονται από την κ. Άννα Χουλάκη!!!

Και η προσπάθεια συνεχίζεται!

Μπράβο στην Πόμπια!!!