Έρχεται καύσωνας διαρκείας: Ποιες περιοχές θα φτάσουν τους 44°C - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C
ΚΑΙΡΟΣ ΖΕΣΤΗ

Έρχεται καύσωνας διαρκείας: Ποιες περιοχές θα φτάσουν τους 44°C

19 Ιουλίου 2025 -

Θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών ακόμη και μέσα στη νύχτα. Πότε αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Προ των πυλών είναι ο πρώτος καύσωνας διαρκείας του φετινού καλοκαιριού με το θερμόμετρο να αγγίζει ακόμα και τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Έντονη δυσφορία θα υπάρξει και κατά τη διάρκεια τη νύχτας στις μεγαλουπόλεις καθώς οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές.

Η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, αναφέρει πως θερμές αέριες μάζες που θα κινηθούν από την Αφρική μέσω ενός νοτιοδυτικού ρεύματος και θα φτάσουν στην Ελλάδα, θα προκαλέσουν άνοδο της θερμοκρασίας από την Κυριακή.

Τη Δευτέρα η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσουμε τους 40 βαθμούς, ενώ η Τρίτη, η Τετάρτη, η Πέμπτη και η Παρασκευή θα είναι ακόμα πιο θερμές ημέρες, αφού η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσουμε τους 42 και τοπικά 43 βαθμούς κελσίου.

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, στην παρούσα φάση, όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι ένα σημαντικό κύμα ζέστης προβλέπεται να πλήξει τη χώρα μας από την Τρίτη 22 Ιουλίου, με αυξανόμενη ένταση, και να διατηρηθεί τουλάχιστον έως και την Παρασκευή 25 Ιουλίου, οπότε προβλέπεται η κορύφωσή του.

Επίσης, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας τονίζει πως «έχουμε ζήσει και χειρότερα» αλλά ο καύσωνας θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια από την αρχική εκτίμηση.

Μάλιστα στη Λάρισα αναμένεται η θερμοκρασία να φτάσει και τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19-07-2025

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές, λίγες νεφώσεις στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλα τα ανατολικά ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά και τα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 33 με 35 βαθμούς, ενώ θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 34 με 36, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 33 και στις Κυκλάδες τους 30 με 31 βαθμούς.

O KAIΡΟΣ ΓΙΑ ΤHN KΥΡΙΑΚΗ 20-07-2025

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα βόρεια και κεντρικά ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 και κατά τόπους τους 39 και στα νησιά τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤH ΔΕΥΤΕΡΑ 21-07-2025

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤHΝ ΤΡΙΤΗ 22-07-2025

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤHΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-07-2025

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

 

Πηγή: dnews.gr