Επίθεση Κύργιου σε Σίνερ: «Πιστεύετε πως ο Νο.1 στον κόσμο είναι τόσο αφελής;»
Ο Νικ Κύργιος για ακόμη μία φορά αναφέρθηκε στην υπόθεση ντόπινγκ του Γιανίκ Σίνερ, τονίζοντας τη δυσπιστία του για σε κάποια σημεία της… ιστορίας.
Σε podcast στο οποίο φιλοξενήθηκε ο Νικ Κύργιος μίλησε για την υπόθεση ντόπινγκ του Γιανίκ Σίνερ, κάνοντας ξεκάθαρο πως παρά την έκβαση της υπόθεσης παραμένει δύσπιστος σε κάποια σημεία της όλης… ιστορίας.
Ο Ελληνοαυστραλός έκανε ειδική μνεία στο πόσο προσεκτικοί είναι οι τενίστες τέτοιου επιπέδου, χαρακτηρίζοντας… περίεργο το γεγονός ότι ο Ιταλός τενίστας θεωρήθηκε αμελής σε ένα τέτοιο συμβάν. Μάλιστα, δεν δίστασε να σχολιάσει και το γεγονός ότι η Ίγκα Σβιόντεκ πιάστηκε επίσης με απαγορευμένη ουσία, λέγοντας πως είναι ντροπή για το τένις.
Οι δηλώσεις του Νικ Κύργιου στο podcast
«Ο Σίνερ είναι Νο1 του κόσμου. Νομίζεις ότι θα προσλάμβανε έναν φυσιοθεραπευτή για εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια κι αυτός ο φυσιοθεραπευτής θα κόψει το δάχτυλό του και θα του βάλει κρέμα χωρίς να το ξέρει;
Το να πιάνονται ντοπέ οι δύο Νο.1 του κόσμου είναι ντροπή για το άθλημά μας. Είναι φρικτό. Η ακεραιότητα του τένις αμφισβητείται αυτή τη στιγμή».
Για την επιστροφή του στο Roland Garros:
«Πιστεύετε ότι ο Νο1 του κόσμου είναι τόσο αφελής; Αυτοί οι άνθρωποι είναι τόσο επιμελείς που δεν πίνουν ούτε μια γουλιά αλκοόλ και θα συμπεριφέρονται σαν να μην ξέρουν;».
Σημειώνεται πως ο Νικ Κύργιος ήταν από τους πρώτους που εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την ποινή που επιβλήθηκε στον Νο.1 του κόσμου.
Πηγή gazzetta.gr