Επιχείρηση «σκούπα» στο παραλιακό μέτωπο: Στα πλαίσια της δράσης Let’s do it Greece 2024 σύλλογοι και φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Επιχείρηση «σκούπα» στο παραλιακό μέτωπο: Στα πλαίσια της δράσης Let’s do it Greece 2024 σύλλογοι και φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους

19 Απριλίου 2024 -

Με σύνθημα «η ισχύς εν τη ενώσει» και στα πλαίσια της πανελλαδικής εθελοντικής εκστρατείας Let’s do it Greece 2024, φορείς της Μεσαράς, την περασμένη Κυριακή, ένωσαν τις δυνάμεις τους, έβαλαν γάντια πήραν σακούλες και καθάρισαν παραλίες, δρόμους, πλατείες, σε μικρά και μεγάλα χωριά, κάνοντας τον τόπο μας ομορφότερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο πάνω από 600 φορείς, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, δηλώνουν συμμετοχή, με την πρόκληση να είναι μεγάλη αλλά και η διάθεση για δράση ακόμη μεγαλύτερη.

 

Στο παραλιακό μέτωπο

Δράσεις καθαριότητας, προγραμματίστηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε πολλά χωριά της Μεσαράς, ενώ και την Κυριακή που μας έρχεται υπάρχει κάλεσμα για καθαριότητα σε πολλές περιοχές.

Την Κυριακή 14 Απριλίου, υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση στο παραλιακό μέτωπο και συγκεκριμένα, από τον Κομμό μέχρι το Καλαμάκι, όπου οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Πιτσιδίων Ματάλων, Καλαμακίου, Καμηλαρίου, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Καλαμακίου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και το Δημοτικό Σχολείο Πιτσιδίων, ένωσαν τις δυνάμεις τους προσφέροντας σημαντικές δράσεις καθαριότητας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμακίου ο Σύλλογος Επαγγελματιών Καλαμακίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμηλαρίου, λαμβάνοντας μέρος στην δράση Let’s do it Greece, την μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας, ξεκίνησαν τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου του Καλαμακίου από τα Γουρνάκια έως το Ποταμόσερμα. Εκεί συναντήθηκαν με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πιτσιδίων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Πιτσιδίων, οι οποίοι είχαν αναλάβει να καθαρίσουν το παραλιακό μέτωπο του Κομμού έως το Ποταμόσερμα αντίστοιχα.

«Καθαρίσαμε και συνεχίζουμε να προστατεύουμε τον τόπο μας και το περιβάλλον που ζούμε με τα παιδιά μας. Το πολύτιμο παραλιακό κομμάτι που αποτελεί μέτωπο ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα-Καρέτα αλλά και πόλο έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δείξουμε στα παιδιά μας την αξία της καθαριότητας. Συνεργαστήκαμε όλοι μαζί για άλλη μια φορά, καθαρίσαμε το παραλιακό μας μέτωπο Κομμός – Καλαμάκι. Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμακίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Καμηλαρίου, Σύλλογος Επαγγελματιών Καλαμακίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσιδίων Ματάλων, Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων – Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Πιτσιδίων.

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές που στήριξαν την δράση.

Συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς από τα υπόλοιπα χωριά για τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες και δράσεις που πραγματοποίησαν σήμερα και όλες αυτές τις ημέρες», αναφέρουν από κοινού οι φορείς.».

 

Δράσεις στη Γαλιά και την Πόμπια

Στους δρόμους της Γαλιάς αλλά και στο Ηρώο, ξεχύθηκαν την Κυριακή που μας πέρασε μικροί μεγάλοι για να κάνουν το κεφαλοχώρι του Δήμου Φαιστού ομορφότερο, μετά από κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλιάς που συμμετείχε στο Lets do it Greece!

Πήγαν γάντια, σακούλες, σκούπες και φαράσια και οι δρόμοι του χωριού άστραψαν, ενώ μια άλλη ομάδα επικεντρώθηκε στο Ηρώο στην είσοδο της Γαλιάς και στον περιβάλλοντα χώρο.

Εκεί έγιναν φυτεύσεις λουλουδιών και διάφορων φυτών, ενώ μπήκαν ξύλινες επενδύσεις τα πέτρινα παγκάκια έτσι ώστε η παραμονή των επισκεπτών στο χώρο να είναι πιο ευχάριστη! Έγιναν και τα απαραίτητα κλαδέματα για τον καλλωπισμό του χώρου!

Την ίδια ημέρα στην Πόμπια, μετά από κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόμπιας και συμμετέχοντας στο στο Lets do it Greece, οι τοπικοί φορείς κατάφεραν να καθαρίσουν απ’ άκρη σ’ άκρη το κεφαλοχώρι του Δήμου Φαιστού βγάζοντας μάλιστα 4 βαγόνια σκουπίδια !!!

Καθαρίσαμε το κεντρικό δρόμο της Πόμπιας.

«Συνεργαστήκαμε όλοι μαζί για ακόμα μια φορά Κοινότητα, Φ.Σ. ο Κόρακας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου-Δημοτικού-Γυμνασίου Λυκείου, Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Πόμπιας, Φίλοι ΚΕΠΕΠ και όλοι οι κάτοικοι που βγήκαν έξω και βοήθησαν.

Αλλά ακόμα χρειάζεται δουλειά… Ο καθένας το χωράφι του… ο καθένας το δρόμο του σπιτιού του!

Συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς που συμμετείχαν! Συγχαρητήρια και στα υπόλοιπα χωριά για τις εθελοντικές τους δράσεις!

Καλό θα ήταν όλοι να καθαρίζουμε τις γειτονιές μας… και ο καθένας να βάζει ένα λιθαράκι στο χωριό που μένει ώστε να διατηρείται καθαρό!» αναφέρει ο Π.Σ. Πόμπιας.

Σοφία Πλουτινάκη