Έως το Μεγάλο Σάββατο η έκθεση φωτογραφίας «Από το σκοτάδι… στο φως» έκθεση της Εύας Καπελλάκη – Κοντού στη Βικελαία - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Έως το Μεγάλο Σάββατο η έκθεση φωτογραφίας «Από το σκοτάδι… στο φως» έκθεση της Εύας Καπελλάκη – Κοντού στη Βικελαία

2 Μαΐου 2024 -

Έως το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου θα είναι ανοικτή η έκθεση φωτογραφίας «Από το σκοτάδι …στο φως» της Εύας Καπελλάκη – Κοντού με την εικαστική παρέμβαση του π. Αρσενίου Προκοπάκη.

Η έκθεση που φιλοξενείται στο Πατάρι του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Βιβλιοθήκης Ηρακλείου, έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό και λειτουργεί τις ώρες καταστημάτων.

Όπως αναφέρει για την έκθεση η κα Καπελλάκη:

«Πλησιάζει το Άγιο Πάσχα και η ανθρωπότητα βρίσκεται σε συνεχή αναστάτωση, σε διαρκή αναζήτηση επαναπροσδιορισμού της ταυτότητάς της.  Σε όλες τις γωνιές του πλανήτη ο πόλεμος καραδοκεί, γιατί η ειρήνη αδυνατεί να επικρατήσει. Ημέρες δύσκολες ενόψει του Πάσχα… Ο άνθρωπος θέλει, αναζητεί αδιάκοπα να βρει τη ειρήνη εντός του, να προχωρήσει τα βήματά του ανηφορίζοντας τον προσωπικό του Γολγοθά για να φτάσει ως την Ανάσταση.

«Από το σκοτάδι … στο φως», από την αναζήτηση και τη δύσκολη πορεία ως την ανάσταση της ψυχής ο άνθρωπος προσπαθεί, φωνάζει μέσα του άλλο δεν αντέχει και το μόνο που του μένει είναι ν’ αγκαλιάσει το φως, εκείνο για το οποίο διψάει η ψυχή του για να συνεχίσει την πορεία του.»