Εκδηλώσεις μνήμης πεσόντων και ολοκαυτώματος Μαγαρικαρίου - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Εκδηλώσεις μνήμης πεσόντων και ολοκαυτώματος Μαγαρικαρίου

15 Μαΐου 2024 -

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φαιστού, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Τοπικής Κοινότητας Μαγαρικαρίου, σας προσκαλούν την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στις εκδηλώσεις μνήμης πεσόντων και ολοκαυτώματος Μαγαρικαρίου, από  τα στρατεύματα κατοχής το Μάη του 1944. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

7.00: Όρθρος – Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου και Αγίου Κωνσταντίνου, ιερουργούντος του Πανοσιολ. Αρχιμ.Αντωνίου Φραγκάκη, Ιεροκήρυκα Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης κ΄ Αρκαδίας.

09.30: Μνημόσυνο Πεσόντων

10.00 : Τρισάγιο στο χώρο του Ανδριάντα καπετάν Πετρακογιώργη.

11.15:  Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στη θέση Γριά βρύση.

  • Έπαρση σημαίας.
  • Προσκλητήριο Πεσόντων
  • Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο Φαιστού κ.Νικολιδάκη Γρηγόριο
  • Χαιρετισμοί Εκπροσώπων
  • Πανηγυρικός απ’ τον εκπαιδευτικό κ.Μανώλη Κυραλάκη.
  • Κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου πεσόντων
  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα και τους αγωνιστές της EθνικήςAντίστασης.
  • Εθνικός ύμνος.
  • Λήξη τελετής                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  .

Παρακαλούμε όσους προτίθενται να καταθέσουν στέφανο να ενημερώσουν μέχρι και την Πέμπτη 16-05-2024 ώρα  14:30  στο τηλ. 28923 40229