Δύο νέα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στην Κρήτη – Στην εντατική ηλικιωμένος
Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ένα 78χρονος άνδρας από περιοχή στα νότια του Δήμο Μαλεβιζίου, που παρουσίασε συμπτώματα του ιού του Δυτικού Νείλου.
Πέρα όμως από το κρούσμα που καταγράφηκε στον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, που φέτος μετρά συνολικά δύο κρούσματα υπάρχει ακόμη ένα.
Πρόκειται για μια 83χρονη, η οποία νοσηλεύτηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, έλαβε εξιτήριο, όμως μετά τη νοσηλεία της διαπιστώθηκε πως τελικά είχε προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου.
Τόσο στον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, όσο και στον Δήμο Μαλεβιζίου, στις περιοχές όπου έχουν εντοπιστεί τα δύο νέα κρούσματα, αναμένεται να γίνουν ψεκασμοί κατά των κουνουπιών, θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες, ενώ θα τοποθετηθούν και ειδικές παγίδες, προκειμένου να γίνει εξέταση των κουνουπιών.



