Δήμος Φαιστού: Υπογράφηκε η σύμβαση των 12 εκατομμυρίων για τους βιολογικούς - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Δήμος Φαιστού: Υπογράφηκε η σύμβαση των 12 εκατομμυρίων για τους βιολογικούς

12 Απριλίου 2024 -

Σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα αντικατάστασης πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης, δημιουργίας νέων δικτύων αποχέτευσης, νέου βιολογικού καθαρισμού και δικτύων σύνδεσης, προχώρησαν σήμερα ο Δήμος Φαιστού και η ΔΕΥΑ του Δήμου, με τον προϋπολογισμό του έργου να υπερβαίνει τα 12 εκατομμύρια ευρώ. 

Η σύμβαση υπογράφηκε στο δημοτικό Μέγαρο Φαιστού ανάμεσα στον δήμαρχο στον πρόεδρο της ΔΕΥΑ και την εκπρόσωπο της αναδοχης εταιρείας Θαλης.

Κύριο αντικείμενο του έργου μεταξύ άλλων, είναι η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης με την ταυτόχρονη κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στους Βώρους, η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού τύπου «Compact» στην περιοχή και η δημιουργία αγωγού σύνδεσης των οικισμών Φανερωμένης και Βώρων με τον βιολογικό καθαρισμό. Στο αντικείμενο του έργου εντάσσεται ακόμα η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης και κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Πιτσιδίων, καθώς και η δημιουργία αγωγού σύνδεσης με τον βιολογικό των Ματάλων.  Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται επίσης, η αλλαγή του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στους βιολογικούς Τυμπακίου και Ματάλων και η εγκατάσταση συστήματος τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων, που θα μπορούν να εξυπηρετούν ανάγκες άρδευσης. Το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».