Διευθύντρια Randstad Hellas: «Ελκυστικές θεωρούν τις μη οικονομικές παροχές οι υποψήφιοι εργαζόμενοι» - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Διευθύντρια Randstad Hellas: «Ελκυστικές θεωρούν τις μη οικονομικές παροχές οι υποψήφιοι εργαζόμενοι»

13 Μαΐου 2024 -

Στις μη οικονομικές αποδοχές όπως παροχή κινητού τηλεφώνου, υγειονομική ασφάλεια και αυτοκίνητο επικεντρώνονται οι εταιρείες προκειμένου να προσελκύσουν υψηλά καταρτισμένο προσωπικό καθώς διαπιστώνεται ότι δεν προτίθεται να προσφέρουν ακόμα υψηλότερο μισθό. Την ίδια ώρα οι υποψήφιοι εργαζόμενοι θεωρούν ως κεκτημένο το υβριδικό μοντέλο εργασίας που περιλαμβάνει την τηλεργασία κάτι στο οποίο αντιστέκονται οι επιχειρήσεις υποστηρίζει κα. Λήδα Σγουράκη Διευθύντρια Randstad Hellas, σχολιάζοντας τα ευρήματα έρευνας της εταιρείας σε συνέντευξη της στην Βαλέρια Δολαψάκη.

Ενισχύεται το ειδικό σώμα ιατρών των ΚΕΠΑ προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία αξιολόγησης της αναπηρίας. Ο αριθμός των γιατρών στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί, προστίθενται νέες ειδικότητες ενώ οι οικονομικές απολαβές τους αυξάνονται κατά 50 %.

ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
Σήμερα 500 γιατροί
Στόχος 1.200 γιατροί
Θα προκηρυχθούν 700 νέες θέσεις
(γιατροί ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα)
Εντάσσονται νέες ειδικότητες

ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
Γιατροί & γραμματείς
Αύξηση οικονομικών απολαβών: 50%

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΚΕΠΑ
Οι νέες αμοιβές
Πρόεδρος 15 ευρώ ( από 10 ευρώ)
Μέλη 10,5 ευρώ ( από 7 ευρώ)

ΚΕΠΑ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ
Οι νέες αμοιβές
Πρόεδρος 45 ευρώ (από 30 ευρώ)
Μέλη 31,5 ευρώ ( από 21 ευρώ)

Με σαρωτές πινακίδων στα διόδια ή σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου θα επιχειρηθεί ο εντοπισμός οχημάτων τα οποία ενώ έχουν τεθεί σε κατάσταση ακινησίας κυκλοφορούν κανονικά στους δρόμους σύμφωνα με νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Βαρύ τίμημα επωμίζονται οι κάτοχοι καρτών που πέφτουν θύματα απάτης στις διαδικτυακές συναλλαγές τους είτε με πλαστικό χρήμα, είτε κάνοντας χρήση POS ή μέσω ATM σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ειδικότερα το 2023 σημειώθηκαν απάτες ύψους 23,7 εκατ. ευρώ, με ετήσια μεταβολή 43%, εκ των οποίων τα 13,9 εκατ. ευρώ επιβάρυναν τους κατόχους των καρτών.

Ωστόσο ο αριθμός των περιστατικών απάτης ως ποσοστό του συνολικού αριθμού των συναλλαγών, παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να διατηρείται στο 0,02%, αυξήθηκε κατά 25% συγκριτικά με το 2022, και αντιστοιχεί σε 1 συναλλαγή απάτης ανά 5,4 χιλ. συναλλαγές.

Ως ποσοστό της συνολικής αξίας των συναλλαγών παραμένει σε χαμηλό επίσης επίπεδο, 0,02%, αντιστοιχώντας σε 1 ευρώ αξία απάτης ανά 4,3 χιλ. ευρώ αξία συναλλαγών, αλλά το ποσοστό αυτό παρουσιάζεται αυξημένο κατά 34% σε σχέση με το 2022.

Αναλύοντας τις μεταβολές των περιστατικών απάτης ανά τύπο συναλλαγής, η ΤτΕ διαπιστώνει αύξηση της αξίας των συναλλαγών απάτης που αφορά στις εξ αποστάσεως συναλλαγές χωρίς φυσική παρουσία κάρτας (card not present – CNP) κατά 35% σε 17,5 εκατ. ευρώ, από 13 εκατ. ευρώ το 2022.

Παράλληλα, αύξηση και στην αξία των συναλλαγών απάτης σε τερματικά POS κατά 142% στα 4,2 εκατ. ευρώ από 1,7 εκατ. ευρώ το 2022.

Τέλος, σημαντικά αυξημένα περιστατικά απάτης παρατηρούνται και στις συναλλαγές σε ΑΤΜ, με την αξία να ανέρχεται σε 2 εκατ. ευρώ από 1,5 εκατ. ευρώ το 2022, αυξημένη κατά 35%.

Σε ό,τι αφορά τις εξ αποστάσεως συναλλαγές, διαπιστώνεται ότι οι περισσότερες συναλλαγές απάτης αφορούν συναλλαγές μέσω διαδικτύου. Τα περιστατικά αυτά αφορούν κυρίως διαδικτυακές συναλλαγές με επιχειρήσεις του εξωτερικού, όπως και τα προηγούμενα έτη.

Η αύξηση δε της αξίας των συναλλαγών απάτης σε ATM και POS οφείλεται κυρίως στα περιστατικά απάτης που προκύπτουν από παράνομες συναλλαγές με τη χρήση χαμένης/κλεμμένης κάρτας.

Παρουσίαση: Κωνσταντίνα Δημητρούλη

Πηγή ertnews.gr