Χρήστος Μαυρικής: Το περιεχόμενο της επιστολής και η σύλληψη του «εθνικού κοριού»
Συνελήφθη στο σπίτι του ο Χρήστος Μαυρίκης που αναζητούνταν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για την απόπειρα δωροδοκίας δικαστή. H είδηση της σοβαρής υπόθεσης ξύπνησε μνήμες από το «βρώμικο ‘89» διότι ο άνθρωπος που φέρεται να έχει σχέση με την υπόθεση είναι γνωστός από το πολύ μακρινό παρελθόν…
Ο Χρήστος Μαυρίκης έγινε γνωστός κυρίως για την εμπλοκή του σε σκάνδαλα τηλεφωνικών υποκλοπών κατά τη δεκαετία του 1990, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Το προσωνύμιο «εθνικός κοριός» του αποδόθηκε από τα ΜΜΕ λόγω της δράσης του σε παρακολουθήσεις τηλεφώνων πολιτικών προσώπων, κυρίως στελεχών του ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβανομένου του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.
Τα ΜΜΕ της εποχής, τότε, τον χαρακτήρισαν ως «εθνικό κοριό»
Ο ίδιος είχε δηλώσει πως δεν δρούσε αυτοβούλως. Είχε καταγγείλει πως κατ’ εντολή του στρατηγού Νίκου Γρυλλάκη (στενός συνεργάτης τότε του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη) είχε παρακολουθήσει τόσο τον Ανδρέα Παπανδρέου όσο και σειρά πολιτικών προσώπων. Είχε πει πως λάμβανε εντολές για το ποια τηλέφωνα να παγιδεύσει κάτι που αντέκρουσε ο πρώην πρωθυπουργός ρίχνοντας εξ ολοκλήρου την ευθύνη στον Μαυρίκη.
…Έναντι διευθέτησης εκκρεμούς υπόθεσης
Πίσω στο 2025, ο Μαυρίκης συνελήφθη για απόπειρα δωροδοκίας ανώτατου δικαστή του Αρείου Πάγου, καθώς φέρεται να έστειλε επιστολή με υπαινιγμούς για ανταλλάγματα έναντι διευθέτησης εκκρεμούς υπόθεσης. Η υπόθεση αυτή οδήγησε σε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για κακουργηματικού βαθμού αδίκημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της επικεφαλής του δικαστικού ρεπορτάζ του MEGA, Ιωάννας Μάνδρου, ο Χρήστος Μαυρίκης πήγε στο γραφείο του αρεοπαγίτη και του έδωσε την επιστολή. Το περιεχόμενο της επιστολής ήταν να παροτρύνει τον αρεοπαγίτη να παρέμβει σε μία υπόθεση αστικής φύσεως για να έχει θετική κατάληξη και άφηνε να υπονοηθεί χρηματικό αντάλλαγμα ύψος 1 εκατομμυρίου ευρώ.
Κατόπιν ο δικαστικός λειτουργός πήγε στο γραφείο της εισαγγελέως του Άρειου Πάγου, έκανε αναφορά και συνελήφθη ο Χρήστος Μαυρίκης, ο οποίος κρατείται στην ΓΑΔΑ και θα προσαχθεί τη Τετάρτη (21/05) στη εισαγγελία. Ο Μαυρίκης αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει πως δεν πήγε να δωροδοκήσει.
Το καλοκαίρι του 2022 ο Μαυρίκης συνελήφθη για οπλοκατοχή και ποσότητα κάνναβης ύστερα από επεισόδιο που συνέβη σε πρατήριο βενζίνης στο Πικέρμι.
Πηγή in.gr