Χ. Θεοχάρης: Τάξη σε ανασφάλιστα και ακίνητα αυτοκίνητα - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Χ. Θεοχάρης: Τάξη σε ανασφάλιστα και ακίνητα αυτοκίνητα

13 Μαΐου 2024 -

«Το να έχουμε πολίτες δύο κατηγοριών με κάποιους να πληρώνουν κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας και άλλους όχι, δεν είναι ανεκτό», δήλωσε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στους ελέγχους που πραγματοποιούνται από την ΑΑΔΕ, προκειμένου οι ελεγκτές να σκανάρουν στο δρόμο και να εντοπίζουν οχήματα, τα οποία έχουν θεωρητικά τεθεί σε ψηφιακή ακινησία για να μην πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας, αλλά συνεχίζουν να κυκλοφορούν.

Του Κώστα Τσάβαλου

«Το νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση και θα έρθει στη Βουλή προς ψήφιση αφορά στις μαζικές και ολοκληρωμένες διασταυρώσεις για ΚΤΕΟ, για ανασφάλιστα και για ακίνητα, οι οποίες θα ξεκινήσουν με τη συνεργασία του Υπουργείου Μεταφορών, του Υπουργείου Οικονομικών, της ΑΑΔΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και των ασφαλιστικών εταιρειών, ώστε να έχουμε όλα αυτά τα δεδομένα. Μ’ αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να εξυγιάνουμε έναν τομέα, για τον οποίο το Ελληνικό Δημόσιο δεν είχε τα κατάλληλα αρχεία που θα έπρεπε να έχει και είναι καιρός να το λύσουμε», συμπλήρωσε ο κ. Θεοχάρης.

Σχετικά με το θέμα των φορολογικών δηλώσεων, αφού επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση, έκανε την εκτίμηση ότι φέτος θα ξεπεράσουμε τα 100 δισ. ευρώ στα δηλωθέντα εισοδήματα, ξεπερνώντας το 2008 που δηλώθηκαν τα υψηλότερα εισοδήματα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο φοροελαφρύνσεων και μείωσης των φόρων, ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει δέσμευση για μείωση των εισφορών και ήδη έχει ενταχθεί στο μεσοπρόθεσμο η μείωση κατά μισή μονάδα το επόμενο έτος κι άλλη μισή μονάδα μέχρι το τέλος της τετραετίας, ώστε μειωθεί το βάρος του κόστους στην εργασία. «Η ανεργία στη χώρα μας έχει πέσει ραγδαία. Έχουμε δημιουργήσει 437.000 νέες θέσεις εργασίας από το καλοκαίρι του 2019, όμως αυτό δεν φτάνει. Πλησιάζουμε τους 500 χιλιάδες ανέργους τους τελευταίους μήνες, μονοψήφιο ποσοστό, αλλά χρειάζεται κάτι παραπάνω ώστε να μπορέσουμε να σπάσουμε αυτό το φράγμα», είπε χαρακτηριστικά ο. Θεοχάρης.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρθηκε στο θέμα της ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ότι στο πρόγραμμα σταθερότητας που υπέβαλε η χώρα μας στην ΕΕ έχει μειωθεί από το 2,9% στο 2,5% που ήταν στον προϋπολογισμό, καθώς οι εκτιμήσεις της Κομισιόν, τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε υπόψη σε σχέση με το διεθνές κλίμα, αλλά και σε σχέση με τη διεθνή ανάπτυξη είναι επικαιροποιημένες προς το δυσμενέστερο.

«Ο κύριος προορισμός των προϊόντων μας είναι η Ευρώπη και η κύρια πηγή επισκεπτών μας είναι επίσης η Ευρώπη. Όταν αυτή ασθενεί, δυστυχώς αυτό μας επηρεάζει αρνητικά», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.

Πηγή ertnews.gr