Από τα Ιωάννινα η πρώτη ψηφιακή τράπεζα της χώρας - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Από τα Ιωάννινα η πρώτη ψηφιακή τράπεζα της χώρας

11 Απριλίου 2024 -

Τους επόμενους δύο μήνες θα ξεκινήσει η ψηφιακή τράπεζα της Πειραιώς προανήγγειλε ο Θεόδωρος Τζούρος, Chief of Corporate & Investment Banking του τραπεζικού ιδρύματος, κατά τη διάρκεια του DELFI ECONOMIC FORUM. Όπως είπε η ψηφιακή τράπεζα, η οποία αποτελεί συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς και της Γιαννιώτικης Natech, τεχνολογικής εταιρείας που δημιουργεί τραπεζικά λογισμικά για πολλές χώρες του εξωτερικού, θα ονομαστεί “snappy” και θα απευθύνεται σε ένα κοινό, κυρίως νέων ανθρώπων, που δεν εξυπηρετείται από τα παραδοσιακά κανάλια της τράπεζας. Ανέφερε ότι σήμερα το 98% των συναλλαγών μπορούν να γίνουν ψηφιακά, ενώ καταγράφηκε αύξηση 30% των συμμετοχών στο ebanking.

Τα γραφεία και η διοίκηση της νέας ψηφιακής τράπεζας των Πειραιώς-Natech είναι στην Αθήνα, ωστόσο η έδρα βρίσκεται τα Ιωάννινα, όπου ξεκίνησε η Natech και εξακολουθεί να αναπτύσσεται.

Ο φάκελος της snappy έχει μεταβιβαστεί ήδη στη Φρανκφούρτη και εντός 100 ημερών από τη λήψη της άδειας από την ΕΚΤ, η ψηφιακή τράπεζα θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη λειτουργία της στην ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά.

Πηγή ertnews.gr