Απελευθέρωση των ομήρων από τη Γάζα απαιτούν 18 χώρες  με κοινή δήλωση τους - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Απελευθέρωση των ομήρων από τη Γάζα απαιτούν 18 χώρες  με κοινή δήλωση τους

26 Απριλίου 2024 -

Η Ρουμανία και άλλες 17 χώρες στον κόσμο απαιτούν μέσω κοινής δήλωσης την απελευθέρωση των ομήρων από τη Γάζα, ανακοινώνει η Προεδρική Διοίκηση.

Εκτός από τη Ρουμανία, τα άλλα κράτη που απαιτούν την απελευθέρωση των ομήρων είναι: Αργεντινή, Αυστρία, Βραζιλία, Βουλγαρία, Καναδάς, Κολομβία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σερβία, Ισπανία, Ταϊλάνδη, Ηνωμένο Βασίλειο και των ΗΠΑ.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα για περισσότερες από 200 ημέρες. Ανάμεσά τους είναι και οι δικοί μας πολίτες. Η μοίρα των ομήρων και του άμαχου πληθυσμού της Γάζας, που προστατεύονται από το διεθνές δίκαιο, αποτελεί διεθνή ανησυχία.

Τονίζουμε ότι η προτεινόμενη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων θα επιφέρει άμεση και παρατεταμένη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, η οποία θα διευκόλυνε την αύξηση της τόσο αναγκαίας πρόσθετης ανθρωπιστικής βοήθειας που θα παραδοθεί σε ολόκληρη τη Γάζα και θα οδηγήσει σε αξιόπιστο τέλος των εχθροπραξιών. Οι κάτοικοι της Γάζας θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια και τα εδάφη τους, με προηγούμενες ρυθμίσεις για την παροχή καταφυγίου και ανθρωπιστικών προμηθειών.

Υποστηρίζουμε σθεναρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες διαμεσολάβησης για να φέρουμε τους πολίτες μας στο σπίτι. Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τη Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους και να τερματίσει αυτή την κρίση, ώστε να μπορέσουμε όλοι να επικεντρωθούμε στις κοινές μας προσπάθειες για να φέρουμε ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή», αναφέρεται στην επιστολή.

Πηγή: Euractiv.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Πηγή ertnews.gr