Αντιπολίτευση: Αντίδραση Κασσελάκη στα περί «εισαγόμενου αρχηγού» – Μήνυμα Ανδρουλάκη για τη δεύτερη θέση - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Αντιπολίτευση: Αντίδραση Κασσελάκη στα περί «εισαγόμενου αρχηγού» – Μήνυμα Ανδρουλάκη για τη δεύτερη θέση

7 Απριλίου 2024 -

Οι αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στους κυρίους Κασσελάκη, Ανδρουλάκη και Βελόπουλο προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων τους, που εξαπέλυσαν μύδρους κατά του πρωθυπουργού. Ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει την προεκλογική περιοδεία του στην Κρήτη, με σημερινό σταθμό το Ηράκλειο, ενώ την Κυριακή συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, όπου θα ανακοινωθεί το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών εμφανίστηκε από το Ηράκλειο ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπολύοντας επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Σε μια αποστροφή του λόγου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι γνωρίζει και σέβεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει βαθιές ρίζες στην Κρήτη, αλλά προχωράμε μπροστά όπως είπε για να αλλάξουμε τη χώρα

Ο Στέφανος Κασσελάκης συμμετείχε νωρίτερα σε σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων του Ηρακλείου, σημειώνοντας ότι έχει έρθει η στιγμή το ελληνικό κράτος να γίνει παρεμβατικό και αποδοτικό .

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε αναπάντητους τους χαρακτηρισμούς Μητσοτάκη από το Ζάππειο περί «εισαγόμενου αρχηγού». Προχώρησε σε ανάρτηση υψηλών τόνων κατά του κ. Μητσοτάκη: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολιτικός των εξαγωγών. Εξάγει ακρίβεια. Εξάγει καταπάτηση του Κράτους Δικαίου. Εξάγει συγκάλυψη. Εξάγει υποκλοπές. Εξάγει ανασφάλεια. Εξάγει ένα know-how πολύτιμο ίσως σε αυταρχικούς ηγέτες τριτοκοσμικών καθεστώτων. Στην Ευρώπη δεν τον αγοράζουν», τόνισε.

Στις ευρωεκλογές κρίνεται ποιος θα έχει την πρωτοβουλία να υπάρξει μέτωπο απέναντι στη συντηρητική παράταξη υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Την ίδια ώρα η Χαριλάου Τρικούπη καλεί τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκη για την ουσία των ερωτημάτων του ΠΑΣΟΚ και της απόφασης του ΣτΕ.

«Γιατί εάν είναι το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα, θα γίνει ο πυρήνας της δημοκρατικής παράταξης για να υπάρχει πραγματικός αντίπαλος στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό δεν μπορεί να το πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη. Για εμένα είναι εθνική ζωτική ανάγκη η χώρα να έχει σοβαρή, αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση για να σταματήσει να κάνει παρέλαση αλαζονείας η ΝΔ», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο κύριος Μητσοτάκης καταφεύγει στα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα περί «αστάθειας», προκειμένου να αποφύγει την λαϊκή αποδοκιμασία στις ευρωεκλογές», τονίζει το ΚΚΕ.

Βολές κατά του πρωθυπουργού από τον Κυριάκο Βελόπουλο: «Όταν έχεις τα χέρια σου βουτηγμένα μέσα στην διαφθορά, διαπλέκεσαι με ολιγάρχες, συγκαλύπτεις το έγκλημα των Τεμπών, ό,τι και να λες πλέον δεν έχει καμμία μα καμμία σημασία. Κυρίως όταν είσαι επαγγελματίας ανεπάγγελτος, απελπισμένος και μιλάς για την εργασία των άλλων», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Στο δρόμο για την 9η Ιουνίου η πολιτική σύγκρουση αναμένεται να ενταθεί

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Πηγή ertnews.gr