Η ακρίβεια έχει προκαλέσει την αύξηση των τιμών σε πολλά προϊόντα. Μεγάλη αύξηση έχει σημειώσει η τιμή στο παραδοσιακό σουβλάκι αγγίζοντας σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και τα τέσσερα ευρώ. Όπως λένε καταναλωτές, έχουν μειώσει όχι μόνο τις επισκέψεις στα σουβλατζίδικα αλλά και τις παραγγελίες στο σπίτι.
Για την νέα αυξημένη τιμή του σουβλακιού μίλησε ο κ. Δημήτρης Εικοσιδυός στην «Κοινωνία Ώρα MEGA». «Είμαστε σε μία εποχή που ο προμηθευτής αντί για 0,03 ευρώ αύξηση, μας λέει πια για 0,50 ευρώ αύξηση στο χοιρινό. Ανεβαίνουν «περίεργα» τα προϊόντα.»
«Έχει τύχει και κάθε μήνα. την τελευταία περίοδο έχουν ανέβει 3 φορές τα χοιρινά. Πολλά μαγαζιά απορροφήσαμε τις αυξήσεις. Από το κακό στο χειρότερο πάει η κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.
Η τιμή του «ζαλίζει»
Τυλιχτό στο χέρι (γύρο ή καλαμάκι)
ΣΕΠΤ. 2023 3€ – 3,70€
ΣΕΠΤ. 2024 3,40€ – 4,20€
Το κόστος του επιχειρηματία για το σουβλάκι
Το περίφημο σάντουιτς της Θεσσαλονίκης
Μία 16άρα πίτα (με σουβλάκι 90-100 γρ. κρέας)
Με αλοιφή, πατάτα, ντομάτα, κρεμμύδι
Τιμή πελάτη: 4,60€ (4,37€ το κόστος του επιχειρηματία)
Υλικά
- Πίτα: 0,15€ – 0,20€ / τμχ (από 0,10€)
- Κρέας: +1€
- Ντομάτα: 1,98€/κιλό (από 1,70€)
- Πατάτες: 1€/κιλό (από 0,90€)
- Τζατζίκι: 7€/κιλό (από 6,80€)
- *Κάρβουνα: 1,10€ / κιλό (από 0,70€)
*Αμπαλάζ
Λαδόκολλα φούρνου: 0,20€
Αλουμινοσακούλα: 13 λεπτά/ σακουλάκι
+Σακούλα νάιλον μεταφοράς
+ Χαρτοπετσέτες
*Προμήθειες (ντελίβερι, κάρτες)
*Λειτουργικά έξοδα
- Ρεύμα: 2.500€ (από 1.000€)
- Ενοίκια: 600€ -1.500€
- Μισθοί εργαζομένων
- Δήμος (κόστος τραπεζοκαθισμάτων):
π.χ 503€ το μέτρο στη Θεσσαλονίκη από 1.500€ -2.500€ /μήνα
Πηγή in.gr