Ακρίβεια: Το ρεύμα, οι τράπεζες, οι μισθοί και συντάξεις πείνας και η μηδενική προστασία από την Πολιτεία - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ακρίβεια: Το ρεύμα, οι τράπεζες, οι μισθοί και συντάξεις πείνας και η μηδενική προστασία από την Πολιτεία

4 Αυγούστου 2025 -

Μόνο ως …”θερινή εισβολή” στα εισοδήματα των πολιτών μπορεί να χαρακτηριστεί η λαίλαπα οικονομικών υποχρεώσεων σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρης ακρίβειας που φτάνει τα όρια της ασυδοσίας, χωρίς καμία προστασία από την Πολιτεία.

Ρεύμα

Την ώρα που η …χρωματική παλέτα των τιμολογίων ρεύματος ανοίγει και προστίθενται και άλλα χρώματα ο καταναλωτής διαπιστώνει ότι χρυσοπληρώνει το ρεύμα τουλάχιστον 40% πιο ακριβά. Οσον αφορά τα πράσινα τιμολόγια, αυτά που από υπουργικά χείλη είχαμε ακούσει ότι πρέπει να εμπιστευτούμε, η πλειοψηφία των παρόχων αύξησε τις ανταγωνιστικές χρεώσεις έως και 23,4% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο.

Την ίδια ώρα ο συνεπής καταναλωτής καλείται να πληρώσει το μάρμαρο όσων προβαίνουν σε ρευματοκλοπή, που δεν είναι λίγοι, χωρίς να καταλαβαίνει γιατί.

Και το πρόβλημα με το ρεύμα συνεχίζεται, καθώς αυξημένα τέλη χρήσης του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας θα αρχίσουν να ισχύουν από την 1η Σεπτεμβρίου 2025, επιβαρύνοντας τους λογαριασμούς των καταναλωτών για ακόμη μία φορά. Η αύξηση αφορά στα τέλη που εισπράττονται υπέρ του ΑΔΜΗΕ και οφείλεται στην αναθεώρηση των ρυθμιζόμενων εσόδων του για το 2025.

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Κύπρο, ένα έργο που δεν έχει καν ξεκινήσει οι καταναλωτές καλούνται να το πληρώσουν από φέτος!

Τράπεζες

Οι αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών μέσα από τις ληστρικές χρεώσεις είναι μία πονεμένη ιστορία για τους πολίτες. Παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις της Πολιτείας ότι θα μπει ένα φρένο στην καταλήστευση των πελατών τους, οι τράπεζες εφευρίσκουν νέους τρόπους, ώστε να αυγατίζουν τα υπερκέρδη τους, τα οποία σημειωτέον ΔΕΝ φορολογούνται!!

Υπενθυμίζεται ότι βρισκόμαστε εν αναμονή της εφαρμογής των αποφάσεων του Κυριάκου Πιερρακάκη περί μηδενισμού όλων των χρεώσεων των τραπεζών στα ΑΤΜ, μετά τον σάλο που ξέσπασε μετά την πώληση των ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς σε ιδιωτική εταιρία, με επιπλέον υπέρογκες χρεώσεις.

Ακρίβεια

Η ακρίβεια στα τρόφιμα και τις υπηρεσίες είναι μία καθημερινότητα τα τελευταία 4 χρόνια χρόνια για τους έλληνες. Τα κατά καιρούς …”καλάθια” που ανακοινώνονται από τους υπουργούς ανάπτυξης και οι υποσχέσεις για συγκράτηση των τιμών, μένουν στη σφάιρα της φαντασίας του εκάστοτε υπουργού, καθώς ο καταναλωτής βιώνει μία διαφορετική, σκληρή πραγματικότητα.

Οι τιμές όχι μόνο δεν συγκρατούνται αλλά ανεβαίνουν, την ώρα που οι συσκευασίες και ποσότητες των προϊόντων συρρικνώνονται.

Η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο – σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό- από τον περασμένο Οκτώβριο, κάτι το οποίο αναδεικνύει και τις προβληματικές εσωτερικές πτυχές της ελληνικής οικονομίας, τις οποίες δεν αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.

Το θέμα των τροφίμων, η ενέργεια και το στεγαστικό πρόβλημα παραμένουν βασικά ζητήματα ενίσχυσης του ελληνικού πληθωρισμού.

Η εκτίναξη των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, και οι πανάκριβες τιμές των καυσίμων σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες θεωρούνται πλέον κανονικότητα στην Ελλάδα της ακρίβειας και της ασυδοσίας, με την Πολιτεία σε ρόλο παρατηρητή.

Και όλα αυτά ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα βρίσκονται στον πάτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης…

Πηγή: ekriti.gr