Αφγανιστάν: Τους 315 έφτασαν οι νεκροί από τις ξαφνικές πλημμύρες στα βόρεια - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Αφγανιστάν: Τους 315 έφτασαν οι νεκροί από τις ξαφνικές πλημμύρες στα βόρεια

12 Μαΐου 2024 -

Ο αριθμός των νεκρών από τις ξαφνικές πλημμύρες που έπληξαν το βόρειο τμήμα του Αφγανιστάν έφτασε τους 315, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Προσφύγων της χώρας. Ακόμη, περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο σε ανάρτησή του στο Χ επικαλέστηκε τα στοιχεία από το περιφερειακό του γραφείο στην επαρχία Μπαγλάν.

Το υπουργείο Εσωτερικών από την πλευρά του ανέφερε ότι ο επίσημος αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες είναι 153, όμως αναμένει πως θα αυξηθεί.

Χιλιάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και ζώα εκτροφής πεθάνει, σημείωσε το υπουργείο Προσφύγων. Ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν επισημάνει ότι υγειονομικές δομές και βασικές υποδομές, όπως το σύστημα υδροδότησης, έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.

Χθες Σάββατο ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανακοίνωσε ότι οι ξαφνικές πλημμύρες έχουν προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 200 ανθρώπων μόνο στην επαρχία Μπαγλάν.

Η φετινή άνοιξη ήταν ιδιαίτερα βροχερή στο Αφγανιστάν, με πλημμύρες να έχουν πλήξει και άλλες επαρχίες της χώρας, που είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Μεταξύ αυτών που επηρεάστηκαν ιδιαίτερα είναι η επαρχία Γκορ στα δυτικά και η Μπανταχσάν στα βορειοανατολικά.

Το Αφγανιστάν είναι ευάλωτο στις φυσικές καταστροφές και θεωρείται από τον ΟΗΕ μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την κλιματική αλλαγή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή ertnews.gr