Για νέα επίθεση στην Ζαπορίζια κατηγορεί η Μόσχα την Ουκρανία – Το Κίεβο αρνείται κάθε εμπλοκή - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Για νέα επίθεση στην Ζαπορίζια κατηγορεί η Μόσχα την Ουκρανία – Το Κίεβο αρνείται κάθε εμπλοκή

9 Απριλίου 2024 -

Ένα μη επανδρωμένο ουκρανικό αεροσκάφος επιτέθηκε, σύμφωνα με τη Μόσχα, για τρίτη φορά στον σταθμό παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια, που είναι υπό ρωσικό έλεγχο· ωστόσο η υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας αρνείται ότι το Κίεβο εμπλέκεται σε αυτές τις επιθέσεις.

Η Ουκρανία διαψεύδει ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις με δρόνους στον πυρηνικό σταθμό, τις τρεις προηγούμενες ημέρες. Μεταξύ άλλων, την Κυριακή έγιναν τρεις τέτοιες επιθέσεις που έθεσαν σε κίνδυνο την πυρηνική ασφάλεια, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις αυτές προέρχονται από την Ουκρανία και τις θεωρεί πολύ επικίνδυνες, αφού θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές συνέπειες.

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας ισχυρίζεται ότι το Κίεβο δεν ενέχεται σε επιθέσεις εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων. «Η θέση της Ουκρανίας είναι σαφής και αδιαμφισβήτητη – δεν αναλαμβάνουμε στρατιωτική δράση, ούτε προβοκάτσιες, σε πυρηνικές εγκαταστάσεις», είπε ο Άντριι Γιούσοφ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Το ρωσικό πρακτορείο RIA μετέδωσε ότι η επίθεση έγινε μόλις 10 λεπτά αφού είχε περάσει από τον σταθμό η αντιπροσωπεία του ΙΑΕΑ.

Την Πέμπτη πρόκειται να διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση του ΙΑΕΑ, την οποία συγκάλεσε η Ρωσία, για να συζητηθούν οι επιθέσεις στη Ζαπορίζια.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή ertnews.gr