Ενδοοικογενειακή βία: 112 περιστατικά σε όλη την Ελλάδα μόνο την Τετάρτη - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ενδοοικογενειακή βία: 112 περιστατικά σε όλη την Ελλάδα μόνο την Τετάρτη

11 Απριλίου 2024 -

Δεν έχουν τέλος τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα μας. Χαρακτηριστικό είναι πως χθες Τετάρτη, μέσα σε ένα μόνο 24ωρο, καταγράφηκαν πανελλαδικά 112 περιστατικά.

Ενδεικτικό της «έκρηξης» ενδοοικογενειακής βίας είναι πως χθες Τετάρτη έγιναν 64 συλλήψεις με αυτόφωρη διαδικασία, ενώ πέντε θύματα ζήτησαν να μεταφερθούν σε δομή.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε νέο «εγχειρίδιο» για την αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Το έγγραφο τεσσάρων σελίδων τιτλοφορείται ως «Ενέργειες ανταπόκρισης σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας» και υπογράφεται από τον ίδιο τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτρη Μάλλιο.

Η διαταγή περιέχει διευκρινίσεις επί του οδηγού που είχε εκδοθεί τον Αύγουστο του 2022, όσον αφορά τον τρόπο που οι αστυνομικοί θα διαχειρίζονται περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Στο έγγραφο αναφέρονται οι ενέργειες που πρέπει να γίνονται σε κάθε στάδιο, ενώ εμπεριέχονται χρήσιμες συμβουλές για την επικοινωνία με τους εμπλεκομένους στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Ο εν λόγω οδηγός θα απευθύνεται και στο ευρύ κοινό, με ιδιαίτερη στόχευση στα θύματα που προσέρχονται να καταγγείλουν σχετικά αδικήματα.

 

Πηγή: ertnews.gr