Εκδήλωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Ηράκλειο όπου παρουσιάστηκε η ταινία «Οι σκέψεις της Νεφέλης» που αναφέρεται στο bullying - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Εκδήλωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Ηράκλειο όπου παρουσιάστηκε η ταινία «Οι σκέψεις της Νεφέλης» που αναφέρεται στο bullying

25 Απριλίου 2024 -

«Η ταινία που παρουσιάζεται σήμερα στο Ηράκλειο, στέλνει ένα συμβολικό μήνυμα αφύπνισης και ετοιμότητας, απέναντι σε ένα πρόβλημα που τα τελευταία χρόνια, λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και επηρεάζει σημαντικά την καθημερινότητα πολλών μαθητών.«Οι σκέψεις της Νεφέλης», πρέπει να γίνουν και δικές μας σκέψεις. Να μας υπενθυμίζουν πως η βία και ο σχολικός εκφοβισμός, δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας. Πολύ περισσότερο στο σχολικό περιβάλλον» αυτό ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο σύντομο χαιρετισμό του στο πλαίσιο εκδήλωσης του «Χαμόγελου του παιδιού» στο κινηματογράφο Αστόρια, όπου προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους «Οι σκέψεις της Νεφέλης» που έχει στόχο να δώσει υπόσταση και φωνή στα συναισθήματα κάθε παιδιού που βιώνει bullying.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης συνεχάρη στην παρέμβαση του τον παρόντα Πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο, το προσωπικό, όπως επίσης τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους ίδιους τους γονείς των μαθητών που συνεργάζονται για την αντιμετώπιση του αρνητικού κοινωνικού φαινομένου.

Ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε ότι για την Περιφέρεια Κρήτης κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην πρόληψη, αποτελεί και ένα ακόμα πεδίο ανάπτυξης συνεργασιών και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν πολιτικές πρόληψης για την νέα γενιά.

Ο κόσμος ο δικό σας είναι ομορφότερος, τόνισε ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στους εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες, μην επιτρέψετε σε κανέναν να τον «χαλάσει». Μην αφήσετε χώρο σε κανένα φαινόμενο βίας, και προπάντων μην αφήσετε χώρο στην καρδιά και το μυαλό σας,  για τη βία.

Ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε ότι, ο σχολικός εκφοβισμός δεν είναι ένα απλό θέμα και έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που θα εντοπίζει τις αδυναμίες του συστήματος και θα αναζητά περιθώρια βελτίωσης του εκπαιδευτικού έργου και της εκπαιδευτικής διαδικασίας, Μετά το τέλος της προβολής, ψυχολόγοι του Οργανισμού, συντόνισαν ανοιχτή συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες.Στην εκδήλωση παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι της Εκκλησίας, οι Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Συριγωνάκης και Γεωργία Μηλάκη, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, της δημόσιας εκπαίδευσης.