Ακρίβεια: Έρχονται δύο «καλάθια» ενόψει Πάσχα - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ακρίβεια: Έρχονται δύο «καλάθια» ενόψει Πάσχα

16 Απριλίου 2024 -

Σε ισχύ αναμένεται να τεθούν από την επόμενη εβδομάδα τα δύο «καλάθια» που σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης ενόψει του Πάσχα.

Πρόκειται για το πασχαλινό «καλάθι του νοικοκυριού» που θα εφαρμοστεί στα σούπερ μάρκετ και το οποίο θα περιλαμβάνει προϊόντα που γεμίζουν το τραπέζι των καταναλωτών για το Πάσχα καθώς και το «καλάθι των νονών» στα καταστήματα παιχνιδιών, που θα περιέχει λαμπάδες αλλά και παιχνίδια.

Τα δύο «καλάθια» του Πάσχα εφαρμόζονται για δεύτερη χρονιά στην αγορά, προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές στα προϊόντα με αυξημένη ζήτηση κατά τη συγκεκριμένη περίοδο. Όπως επεσήμανε τη Δευτέρα, άλλωστε, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, παρότι καταγράφονται τάσεις αποπληθωρισμού, «έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας μέχρι να δούμε τις τιμές στα ράφια να σταθεροποιούνται συνολικά και να αποκλιμακώνονται».

Όσον αφορά στο «Καλάθι των νονών», όπως και πέρσι αλλά και στο αντίστοιχο «Καλάθι του Αϊ Βασίλη» που εφαρμόστηκε τα Χριστούγεννα, συμμετέχουν οι επιχειρήσεις παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ αλλά και εθελοντικά όσες με μικρότερο κύκλο εργασιών το επιθυμούν. Αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την ίδια περίοδο, ενδεχομένως και λίγες μέρες νωρίτερα από το «πασχαλινό καλάθι», ενώ θα περιλαμβάνει εκτός από τις λαμπάδες και διάφορες κατηγορίες παιχνιδιών. Την προηγούμενη χρονιά περιείχε: λαμπάδες και παιχνίδια, σοκολατένια αυγά, επιτραπέζια και παζλ, παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ, βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας, οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια, λούτρινα και μουσικά παιχνίδια.

Πηγή: cnn.gr