Συνεχίζονται οι αφίξεις λαθρομεταναστών στην Κρήτη – Άλλοι 117 στο Ηράκλειο
Δεν έχουν τέλος οι αφίξεις παράτυπων μεταναστών στα νότια παράλια της Κρήτης, καθώς και το πρωί της Πέμπτης (29/10) καταγράφονται νέα περιστατικά, στον απόηχο των διασώσεων που πραγματοποιήθηκαν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.
Την ίδια ώρα, ένα ακόμη περιστατικό καταγράφηκε στους Καλούς Λιμένες, όπου αποβιβάστηκαν 32 διασωθέντες μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται μία γυναίκα και τρεις ανήλικοι.
Οι 32 διασωθέντες αναμένεται να μεταφερθούν στο Ηράκλειο, ανεβάζοντας σε 117 τον συνολικό αριθμό των μεταναστών που έχουν ήδη φτάσει ή αναμένονται στην πόλη, σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής ενημέρωση.
Οι νέες αφίξεις έρχονται να προστεθούν στα περιστατικά που καταγράφηκαν την Τετάρτη (28/10), όταν, όπως είχε γράψει το Cretalive, 31 αλλοδαποί διασώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή περίπου 48 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, με τους επιβαίνοντες στη λέμβο να περισυλλέγονται από παραπλέον φορτηγό πλοίο με σημαία Νήσων Μάρσαλ και να μεταφέρονται με ασφάλεια στο λιμάνι των Καλών Λιμένων.
Την ίδια ημέρα, ένα ακόμη περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή της Ιεράπετρας. Ειδικότερα, 58 αλλοδαποί, 57 άνδρες και μία γυναίκα, εντοπίστηκαν σε παραλία κοντά στα Τέρτσα και οδηγήθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος σε χώρο υποδοχής του Δήμου Ιεράπετρας.
Η διαδοχή των περιστατικών επιβεβαιώνει ότι οι μεταναστευτικές αφίξεις προς την Κρήτη συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ακόμη και στα τέλη Οκτωβρίου, με τις λιμενικές αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες να καλούνται να διαχειριστούν διαρκώς νέες αφίξεις και τις διαδικασίες υποδοχής και μεταφοράς των διασωθέντων.
Παράλληλα, παραμένει στο προσκήνιο το ζήτημα της προσωρινής φιλοξενίας των μεταναστών και της διαχείρισης των αυξημένων αναγκών που δημιουργούνται από τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά.
cretalive.gr



