Προ των πυλών διήμερη κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, πότε περιορίζονται τα φαινόμενα - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Προ των πυλών διήμερη κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, πότε περιορίζονται τα φαινόμενα

14 Σεπτεμβρίου 2026 -

Σε φθινοπωρινούς ρυθμούς περνά σταδιακά ο καιρός, με τις βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους και τη θερμοκρασία να υποχωρεί αισθητά τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, σήμερα, Δευτέρα 14/9, θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές, με λίγες τοπικές και ήπιες βροχές, κυρίως από Χαλκιδική έως νότια Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα αναμένονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Το βαρομετρικό χαμηλό «ισχυροποιείται»

Η αστάθεια θα ενισχυθεί από αύριο, Τρίτη 15/9, καθώς βαρομετρικό χαμηλό από την Αφρική θα κινηθεί προς τη χώρα, επηρεάζοντας αρχικά κυρίως τα δυτικά και νότια ηπειρωτικά.

Την Τετάρτη το σύστημα αναμένεται να κινηθεί ανατολικότερα, φέρνοντας περισσότερες βροχές και καταιγίδες στα νότια και ανατολικά, αλλά και σε Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους πιο έντονα. Βροχές αναμένονται επίσης στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο.

Παράλληλα, οι βοριάδες θα απομακρύνουν σταδιακά τις θερμές αέριες μάζες, με τον υδράργυρο να υποχωρεί και τις θερμοκρασίες να επιστρέφουν σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους και οι πρώτες μονοψήφιες θερμοκρασίες.

Στην Αττική σήμερα θα επικρατήσουν εναλλαγές ηλιοφάνειας και νεφώσεων, ενώ δεν αποκλείονται λίγες μπόρες στα βορειοδυτικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30-32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν διαστήματα με ηλιοφάνεια, αλλά και κατά τόπους νεφώσεις. Περισσότερη συννεφιά αναμένεται προς τη Χαλκιδική, όπου υπάρχει πιθανότητα βροχών.

Πότε περιορίζονται τα φαινόμενα

Από την Πέμπτη τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο, χωρίς ωστόσο ο καιρός να σταθεροποιηθεί πλήρως.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, νέα διαταραχή από τα δυτικά ενδέχεται να επηρεάσει εκ νέου τη χώρα, διατηρώντας το φθινοπωρινό σκηνικό.

 

Πηγή: iefimerida.gr