Αποκαταστάθηκε η τηλεματική του ΟΑΣΑ – Μιλούν για κυβερνοεπίθεση στα πληροφοριακά συστήματα - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Αποκαταστάθηκε η τηλεματική του ΟΑΣΑ – Μιλούν για κυβερνοεπίθεση στα πληροφοριακά συστήματα

30 Αυγούστου 2026 -

Σε κανονική λειτουργία επανήλθε το σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ, μετά από κυβερνοεπίθεση στα πληροφοριακά συστήματα της τηλεματικής, η οποία προκάλεσε προσωρινή διακοπή στην πληροφόρηση του επιβατικού κοινού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι η λειτουργία του συστήματος τηλεματικής έχει αποκατασταθεί και μέχρι την έναρξη της πρωινής βάρδιας αύριο, Δευτέρα 31/8/2026, θα έχει αποκατασταθεί το σύνολο της λειτουργικότητας.

Όπως υπογραμμίζει ο ΟΑΣΑ, καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού, η εκτέλεση των δρομολογίων λεωφορείων και τρόλεϊ συνεχίστηκε κανονικά, χωρίς ωστόσο οι επιβάτες να γνωρίζουν τη συχνότητα και την ώρα άφιξης κάθε δρομολογίου.

Ενημερώθηκαν άμεσα οι Αρχές

Στην ανακοίνωση, υπογραμμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή ο ΟΑΣΑ ενεργοποίησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες αντιμετώπισης και γνωστοποίησε το περιστατικό στην Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας και στην Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων, η οποία παρείχε τεχνική συνδρομή.

Το περιστατικό περιορίστηκε στα συστήματα τηλεματικής, χωρίς επιπτώσεις σε άλλα πληροφοριακά συστήματα του Ομίλου ΟΑΣΑ ή των θυγατρικών του.

«Ο ΟΑΣΑ ζητά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία και ευχαριστεί τους επιβάτες για την κατανόησή τους» καταλήγει η ανακοίνωση του Οργανισμού.

Πηγή in.gr