Συνελήφθη 39χρονος για εμπρησμό από πρόθεση – Έβαλε φωτιά με αναπτήρα σε ξερά χόρτα στη λεωφόρο Λαυρίου
Σε δύο συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών, μία από πρόθεση και μία από αμέλεια, σε Ανατολική Αττική και Εύβοια προχώρησε σήμερα η Πυροσβεστική.
Ειδικότερα στην Ανατολική Αττική, αλλοδαπός, ηλικίας 39 ετών, συνελήφθη από στελέχη Ανακριτικού Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ανατολικής Αττικής για πρόκληση πυρκαγιάς από πρόθεση σε αγροτική έκταση, σε παράδρομο της Λεωφόρου Λαυρίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, περίπου στις 07:15 έκανε χρήση γυμνής φλόγας (αναπτήρα), με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά και να καούν περίπου πέντε (5) τετραγωνικά μέτρα χαμηλής βλάστησης και ξηρών χόρτων.
Στην Εύβοια
Στην Εύβοια, ημεδαπός, ηλικίας 42 ετών, συνελήφθη από στελέχη του Α.Κ.Α.Ε.Ε. Εύβοιας για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια, στην περιοχή Νέος Πύργος, επί της Περιφερειακής Οδού Ιστιαίας–Αιδηψού.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 14:15, κατά τη διάρκεια καπνίσματος για απεντόμωση σύκων, με αποτέλεσμα να καεί έκταση περίπου 0,5 στρέμματος σε οικοπεδικό χώρο. Στον 45χρονο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.281 ευρώ.
308 συλλήψεις από την αρχή του έτους
Σημειώνεται ότι, από 1 Ιανουαρίου έως και 20 Αυγούστου 2026, έχουν επιβληθεί συνολικά 733 διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 1.178.021,08 ευρώ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 308 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από τις οποίες οι 274 (88,96%) είναι από αμέλεια και οι 34 (11,04%) από πρόθεση.
Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και τα Ανακριτικά Κλιμάκια Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Α.Κ.Α.Ε.Ε.) συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που προβαίνουν σε εμπρηστικές ενέργειες από πρόθεση, ενώ απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να τηρούν απαρέγκλιτα τους κανόνες πυροπροστασίας και να αποφεύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.
Το Πυροσβεστικό Σώμα είναι αμείλικτο απέναντι σε κάθε ενέργεια, είτε από πρόθεση είτε από αμέλεια, η οποία μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά και να θέσει σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον. Κάθε τέτοια ενέργεια διερευνάται εξονυχιστικά και οι υπαίτιοι, όταν ταυτοποιούνται, οδηγούνται άμεσα ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Πηγή in.gr


