Τρεις Γαλάζιες Σημαίες για το 2026 στον Δήμο Φαιστού - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Τρεις Γαλάζιες Σημαίες για το 2026 στον Δήμο Φαιστού

17 Ιουλίου 2026 -

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», ανακοίνωσε τις βραβεύσεις ακτών, μαρίνων και τουριστικών σκαφών για τη φετινή χρονιά.

Η Ελλάδα, με 657 βραβευμένες ακτές, καταλαμβάνει και φέτος τη 2η θέση παγκοσμίως, διατηρώντας το 15% των Γαλάζιων Σημαιών παγκοσμίως. Η Περιφέρεια Κρήτης αναδείχθηκε πρώτη σε βραβεύσεις ανάμεσα στις Περιφέρειες της χώρας, συγκεντρώνοντας 154 σημαίες.

Ο Δήμος Φαιστού είχε για ακόμα μία χρονιά τη χαρά και την τιμή να δει τρεις από τις παραλίες του να βραβεύονται με την «Γαλάζια Σημαία», έναν από τους πιο αναγνωρισμένους διεθνείς δείκτες ποιότητας και περιβαλλοντικής διαχείρισης

Οι βραβευμένες ακτές του Δήμου Φαιστού για το 2026:

  • Κόκκινος Πύργος
  • Μάταλα
  • Καλοί Λιμένες

Οι παραλίες αυτές διακρίθηκαν για την ποιότητα των υδάτων, την οργάνωση, την καθαριότητα, την προσβασιμότητα, την περιβαλλοντική ενημέρωση και τις υπηρεσίες ασφάλειας που παρέχουν στους λουόμενους.