Ιράν προς Λίβανο: «Ο πραγματικός εχθρός είναι το Ισραήλ», λέει ο Αραγτσί στον Αούν - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ιράν προς Λίβανο: «Ο πραγματικός εχθρός είναι το Ισραήλ», λέει ο Αραγτσί στον Αούν

6 Ιουνίου 2026 -

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, απάντησε στις δηλώσεις του προέδρου του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, ο οποίος είχε κατηγορήσει την Τεχεράνη ότι χρησιμοποιεί τον Λίβανο ως «διαπραγματευτικό χαρτί» στις συνομιλίες της με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Αραγτσί ανέφερε ότι «με βάση τα σχόλια του κ. Αούν, θα πίστευε κανείς ότι το Ιράν είναι αυτό που έχει καταλάβει το ένα πέμπτο του Λιβάνου, έχει εκτοπίσει το ένα τέταρτο των Λιβανέζων και βομβαρδίζει καθημερινά τη χώρα του».

«Σώστε τον Λίβανο από τον πραγματικό εχθρό, κύριε Πρόεδρε», πρόσθεσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.

Η ανταλλαγή δηλώσεων καταδεικνύει την αυξανόμενη ένταση μεταξύ Βηρυτού και Τεχεράνης, την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την εκεχειρία στον Λίβανο και οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

Πηγή ertnews.gr