Δυτική Όχθη: Επίθεση με αυτοκίνητο κοντά σε εβραϊκό οικισμό – Tραυματίστηκαν δύο Ισραηλινές έφηβες – Στρατιώτης σκότωσε τον δράστη - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Δυτική Όχθη: Επίθεση με αυτοκίνητο κοντά σε εβραϊκό οικισμό – Tραυματίστηκαν δύο Ισραηλινές έφηβες – Στρατιώτης σκότωσε τον δράστη

31 Μαΐου 2026 -

Δύο ανήλικες Ισραηλινές τραυματίστηκαν σε επίθεση με αυτοκίνητο κοντά σε μια κοινότητα Εβραίων εποίκων στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσαν οι στρατός και οι υπηρεσίες παροχής πρώτων βοηθειών.

«Ένας στρατιώτης του ισραηλινού στρατού εξόντωσε τον τρομοκράτη επί τόπου» πρόσθεσε ο στρατός κάνοντας λόγο για επίθεση με αυτοκίνητο στον τομέα των οικισμών Γκους Ετζιόν.

Η υπηρεσία Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ (MDA), το ισραηλινό αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού, ανέφερε ότι μετέφερε τις δύο έφηβες σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ.

«Οι διασώστες και τα ασθενοφόρα του MDA παρείχαν ιατρική βοήθεια και μετέφεραν στο Ιατρικό Κέντρο Σααρέ Ζεντέκ μία έφηβη 17 ετών, σε σοβαρή κατάσταση, με τραύματα στα άκρα, καθώς και μια νεαρή κοπέλα 15 ετών, που φέρει τραύματα μέτριας σοβαρότητας» ανέφερε η υπηρεσία στην ανακοίνωσή της.

Δυτική Όχθη: Επίθεση με αυτοκίνητο κοντά σε εβραϊκό οικισμό – Tραυματίστηκαν δύο Ισραηλινές έφηβες – Στρατιώτης σκότωσε τον δράστη
(Photo by Ahmad GHARABLI / AFP)

Ένα ακόμη άτομο έλαβε ιατρική περίθαλψη λόγω οξείας κρίσης άγχους, προσέθεσε.

Ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί ως 30χρονος Παλαιστίνιος από την περιοχή της Χεβρώνας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Times of Israel



Πηγή ertnews.gr