H Κόκο Γκοφ ξεπέρασε το εμπόδιο της Σοράνα Κιρστέα στα δύο σετ και για δεύτερη σερί χρονιά θα διεκδικήσει τον τίτλο στο WTA 1000 της Ρώμης.
Η Κόκο Γκοφ για δεύτερη διαδοχική χρονιά θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο στο WTA 1000 της Ρώμης. Η 22χρονη από τις ΗΠΑ νικώντας τη Σοράνα Κιρστέα με 6-4, 6-3 εξασφάλισε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου (16/5), θέλοντας να κατακτήσει ό,τι δεν κατάφερε πέρυσι με αντίπαλο την Τζασμίν Παολίνι.
Παράλληλα η Γκοφ προκρίθηκε στον 2ο τελικό μέσα στο 2026, καθώς είχε προηγηθεί η ήττα της από την Αρίνα Σαμπαλένκα στο Miami Open.
22yo Coco Gauff is into her 7th WTA 1000 final after beating Sorana Cirstea 6-4, 6-3 to reach back to back Rome finals!
The Roland Garros champ played her best match of the week and probably her best in this clay season. pic.twitter.com/YR7jzLW38A
— José Morgado (@josemorgado) May 14, 2026
Για την Γκοφ αυτός θα είναι ο 16ος συνολικά τελικός της καριέρας της και θα διεκδικήσει τον 12ο τίτλο της, με τελευταίo αυτόν 11 περίπου μήνες πριν στο Roland Garros.
Η αντίπαλός της θα αναδειχθεί αργά το βράδυ της Παρασκευής (14/5), από τη μονομαχία ανάμεσα στην Ίγκα Σβιόντεκ και την Ελίνα Σβιτόλινα.
Πηγή gazzetta.gr



