Ιταλία: Σύλληψη 21χρονου για τους πυροβολισμούς με αεροβόλο σε διαδήλωση – Δηλώνει μέλος της «Εβραϊκής Ταξιαρχίας» - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ιταλία: Σύλληψη 21χρονου για τους πυροβολισμούς με αεροβόλο σε διαδήλωση – Δηλώνει μέλος της «Εβραϊκής Ταξιαρχίας»

29 Απριλίου 2026 -

Στην Ιταλία, η αστυνομία συνέλαβε 21χρονο ως ύποπτο για τους πυροβολισμούς με αεροβόλο στη διάρκεια διαδήλωσης το Σάββατο (25/4) στη Ρώμη για την επέτειο της Απελευθέρωσης της Ιταλίας από τον ναζισμό και τον φασισμό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ζευγαριού που συμμετείχε σε αυτήν.

Και οι δύο φορούσαν μαντίλες της Ιταλικής ένωσης παρτιζάνων και ο δράστης πυροβόλησε εναντίον τους με το αεροβόλο από παπάκι με το οποίο και διέφυγε. Με ελαφρά τραύματα σε πρόσωπο και πλάτη μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ο φερόμενος ως δράστης παραδέχτηκε την πράξη του και του αποδίδεται η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Αυτό που προβληματίζει είναι πως ο δράστης δήλωσε ότι ανήκει στην «Εβραϊκή Ταξιαρχία».

Στην Corriere della Sera, ο Davide Riccardo Romano, διευθυντής του Μουσείου της Εβραϊκής Ταξιαρχίας του Μιλάνου, δηλώνει: «Δεν τον γνωρίζουμε και δεν υπάρχει κανένας με αυτό το όνομα μεταξύ των μελών μας», ούτε «κανένας εκπρόσωπος ή εγγεγραμμένος μέλος στην πόλη της Ρώμης». 

Ιταλία – Κρίστιαν Μαυρής

Πηγή ertnews.gr