ΑΔΕΔΥ: Αποχώρηση από την επιτροπή μεσολάβησης του ΟΜΕΔ για τον κατώτατο μισθό
Στη δημοσιότητα έδωσε η ΑΔΕΔΥ τη δήλωση του εκπροσώπου της Βασίλη Πολυμερόπουλου, όπου αιτιολογεί την αποχώρησή του από από την επιτροπή μεσολάβησης του ΟΜΕΔ για τον κατώτατο μισθό.
Συγκεκριμένα αναφέρει πως: «Παραστάθηκα στην σύγκλιση της επιτροπής, επιβεβαιώνοντας την συμμετοχή μας στην επιτροπή και τη θεσμική μας παρουσία, δηλώνοντας όμως, ότι δεν συμμετέχουμε στην συζήτηση και ότι αποχωρούμε, αιτιολογώντας συγχρόνως και αυτή μας την στάση.
Εμείς εκφράζουμε τους Δημοσίους υπαλλήλους, εργοδότης μας είναι το κράτος, η οποιαδήποτε πρότασή μας η συμμετοχή στη σημερινή διαδικασία δεν έχει κανένα νόημα, αφού η οποιαδήποτε θέση μας δεν πρόκειται να επηρεάσει τις μισθολογικές μας εξελίξεις, δηλαδή της προθέσεις της κυβέρνησης.
Οι αυξήσεις για το 2026 και 2027 έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση και ως γνωστόν ανέρχονται συνολικά στα 70 ευρώ μικτά με μια κατανομή 30 έως 40 ευρώ μικτά κατ’ έτος. Ως εκ τούτου η περαιτέρω παρουσία και συμμετοχή μας δεν έχει κανένα νόημα και αποχωρώ».
Πηγή ertnews.gr



