Κ. Γκίλφοϊλ: Στην Αθήνα στο τέλος Οκτωβρίου, η πρώτη γυναίκα πρέσβης των ΗΠΑ
Σε λίγες εβδομάδες θα βρίσκεται στην Αθήνα η νέα πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει αυτό το αξίωμα.
Ανταπόκριση – Ουάσιγκτον: Λένα Αργύρη
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ oρκίστηκε τη Δευτέρα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ -παρουσία του γιου της, συγγενών και φίλων- και άρχισε και επισήμως τη θητεία της. Υπενθυμίζεται ότι ο διορισμός της εγκρίθηκε πριν από λίγες ημέρες από την Γερουσία μετά από καθυστέρηση πολλών εβδομάδων λόγω της άρνησης των δημοκρατικών να επικυρώσουν συνολικά τους διορισμούς του προέδρου Τραμπ.
Η Κ. Γκίλφοϊλ αναμένεται στην Ελλάδα στο τέλος Οκτωβρίου και σύμφωνα με όσα έχει πει, θα κάνει τα πάντα για να προωθήσει τα αμερικανικά συμφέροντα και το όραμα του προέδρου Τραμπ, με ταυτόχρονη ενίσχυση των διμερών σχέσεων.
Πηγή ertnews.gr