Ουγγαρία: Σταμάτησαν οι εξαγωγές πετρελαίου προς την Ευρώπη λόγω επίθεσης στον αγωγό Ντρούζμπα - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ουγγαρία: Σταμάτησαν οι εξαγωγές πετρελαίου προς την Ευρώπη λόγω επίθεσης στον αγωγό Ντρούζμπα

22 Αυγούστου 2025 -

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Σιγιάρτο, αναφέρει ότι οι παραδόσεις πετρελαίου μέσω του αγωγού Ντρούζμπα σταμάτησαν λόγω επίθεσης κοντά στα σύνορα Ρωσίας-Λευκορωσίας. Την ίδια ώρα, ο διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων επιβεβαιώνει ότι επίθεση drones έπληξε πετρελαϊκή εγκτάσταση, μιλώντας για το σταθμό Unecha, στο Μπριάνσκ της Ρωσίας.

Επιθέσεις στον ίδιο αγωγό έγιναν στις 6 και 13, ενώ στις 18 Αυγούστου από ουκρανικά drones που έπληξαν τον σταθμό «Νικόλσκογιε» στην περιοχή Ταμπόβ, σταματώντας προσωρινά τις εξαγωγές πετρελαίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Ντρούζμπα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πέτερ Σιγιάρτο, απείλησε να διακόψει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία ως αντίποινα, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές.

Ο αγωγός Ντρούζμπα τροφοδοτεί αργό πετρέλαιο και στα διυλιστήρια Μοζίρ και Νοβοπολότσκ στη Λευκορωσία.

Ουγγαρία: Σταμάτησαν οι εξαγωγές πετρελαίου προς την Ευρώπη λόγω επίθεσης στον αγωγό Ντρούζμπα



Πηγή ertnews.gr