Ο 13χρονος Ραφαήλ Παγώνης πρωταθλητής Ευρώπης U14 στο τένις
Στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που ολοκληρώθηκε στην Τσεχία, ο 13χρονος Έλληνας πρωταθλητής, επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση (6-1, 3-6, 6-2) του Ολλανδού, Λόρενς Ντράιβερ και κατέκτησε το τρόπαιο, αποδεικνύοντας ότι δικαίως συγκαταλέγεται στα «ανερχόμενα αστέρια» του λαοφιλούς αθλήματος, ανά την υφήλιο.
Greek Teen Sensation Rafael Pagonis Claims European Under-14 Tennis Title https://t.co/nrCj7arjFp pic.twitter.com/IgC1MrAz8B
— Greek City Times (@greekcitytimes) July 27, 2025
Ο νεαρός τενίστας δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο του και πήρε το πρώτο σετ με 6-1, ενώ στο δεύτερο σετ, ο Ντράϊβερ αντέδρασε και προηγήθηκε με 5-1. Παρά την προσπάθεια του Παγώνη, ο οποίος μείωσε άμεσα σε 5-3, ο Ολλανδός κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 (6-3). Στο τρίτο και καθοριστικό σετ, ο Έλληνας τενίστας αξιοποίησε την ψυχραιμία του στα κρίσιμα σημεία, διόρθωσε τα λάθη που έκανε στο δεύτερο σετ και έφθασε στην κατάκτηση του τίτλου με 2-1 σετ (6-1, 3-6, 6-2).
Πηγή: ertsports.gr
Πηγή ertnews.gr