Τραμπ και Ζελένσκι συναντήθηκαν πριν από την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πριν από την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου, γνωστοποίησε εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου.
Τη συνάντηση επιβεβαίωσε και ο Λευκός Οίκος.
Οι δύο άνδρες συμφώνησαν σε νέο κύκλο συνομιλιών μετά την κηδεία.
Η διμερής συνάντηση πραγματοποιείται μετά τις συνομιλίες που είχε ο διαπραγματευτής του Τραμπ για την ειρήνη στο ουκρανικό μέτωπο, Στιβ Γουίτκοφ, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο.


Συζήτησαν «τη δυνατότητα επανάληψης των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας», δήλωσε ο βοηθός του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ.
Υπήρξαν χειροκροτήματα από ορισμένους από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία του Αγίου Πέτρου όταν ο Ουκρανός ηγέτης αποχώρησε.
Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία και η Ουκρανία δεν έχουν πραγματοποιήσει απευθείας συνομιλίες από τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου, ο οποίος ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.
Ο Τραμπ υποστήριξε ότι μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου είναι «πολύ κοντά» σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα του Truth Social.
Προηγουμένως έχει προειδοποιήσει και τις δύο πλευρές ότι η κυβέρνησή του θα αποχωρήσει από τις προσπάθειές της για την επίτευξη ειρήνης εάν οι δύο πλευρές δεν συμφωνήσουν σύντομα σε συμφωνία.
Πηγή: Reuters, Skynews, BBC
Πηγή ertnews.gr